Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas kauss kamaniņu sportā ir atcelts

© Romāns Kokšarovs / F64

Atcelts Latvijas kauss kamaniņu sportā, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF). Latvijas kausam kamaniņu sportā bija jānotiek 28. un 29.oktobrī.

Tāpat atcelts Prezidenta kauss starta rāvienos, kuram bija jānorisinās šajā piektdienā, 22.oktobrī.

Tā vietā Latvijas nacionālā kamaniņu sporta izlase rīkos kontroltreniņus, jo tie ir iekļauti atlases kritērijos cīņa par ceļazīmi uz ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā, kas norisināsies 2022.gada februārī.

Pasaules kausa sezona sāksies 20./21.novembrī, kad sportisti spēkosies 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcinā, kamaniņu sportistiem pirmo reizi sacensību režīmā iemēģinot Olimpiādes ledusreni.

Pēc tam atlēti dosies uz Sočiem, kur aizvadīs divus posmus - 27./28.novembrī un 4./5.decembrī. Turpinājumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Eiropā, kur 11./12.decembrī būs posms Altenbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk - Insbrukā, Austrijā.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.