Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Latvijas kērlinga duets iekļūst olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā

© Aivars Ķesteris / F64

Latvijas kērlinga duets Daina Barone un Arnis Veidemanis piektdien Turcijā nodrošināja vietu 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Priekškvalifikācijas izšķirošajā spēlē Latvijas pāris ar rezultātu 9:6 pārspēja Kazahstānas duetu Angelinu Ebaujeri un Madijaru Korabajevu.

Pirmajos divos endos abas izlases apmainījās ar trīs punktiem, bet nākamajos divos trīs akmeņi tuvāk centram ļāva latviešiem panākt 6:3. Kazahstānas duets piektajā endā atbildēja ar diviem punktiem, bet turpinājumā latvieši panāca 9:5. Septītajā endā pretinieki nedaudz samazināja pārsvaru, bet astotais ends netika aizvadīts, duelim noslēdzoties ar 9:6 Latvijas labā.

Kvalifikācijas turnīrs no 5. līdz 9.decembrim norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā.

Latvija ar piecām uzvarām ieņēma pirmo vietu grupā.

Jau ziņots, ka "Jelgavas kērlinga kluba" komanda Barone/Veidemanis apakšgrupu turnīrā ar 13:4 pārspēja Baltkrieviju, ar 8:7 guva virsroku pār Portugāli, ar 7:4 apspēlēja Lietuvu, ar 6:3 uzvarēja Slovākiju, kā arī pēc pretinieku izstāšanās ar 7:4 bija pārāka pār Kirgizstānu.

Jaukto pāru turnīrā startē 16 valstis, kas sadalītas trīs apakšgrupās - vienā grupā sešas un divās - pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs. Labākās trīs no katras grupas iekļuva "play-off" kārtā.

A grupā tiekas Baltkrievija, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Portugāle un Slovākija. B grupā spēlē Brazīlija, Kazahstāna, Nigērija, Slovēnija un Turcija, bet C grupā - Austrija, Beļģija, Dānija, Meksika un Taivāna.

Katras grupas pirmās vietas ieguvēja automātiski iekļūs fināla cīņā par vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Savukārt otrās un trešās vietas savstarpēji noskaidros pārējās trīs finālistes. Trīs fināla cīņu uzvarētāji nodrošinās dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jauktajiem pāriem, kas no 5. līdz 9.decembrim norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā.

Sacensības jauktajiem pāriem noritēs līdz 8.oktobrim, bet pirmskvalifikācijas turnīrs beigsies 15.oktobrī.