Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ukrainas hokejistam Deņiskinam par rasistiska žesta parādīšanu tiek piespriesta neliela diskvalifikācija

© youtube.com / Ekrānšāviņš

Ukrainas hokejistam Andrijam Deņiskinam par rasistiska žesta parādīšanu vietējā čempionāta spēles laikā tikusi piespriesta neliela diskvalifikācija.

Kremenčugas "Kremenčuk" 23 gadus vecais uzbrucējs Deņiskins saņēmis trīs plus desmit spēļu diskvalifikāciju. Turpmākie trīs mači viņam jāizlaiž obligāti, bet pārējo diskvalifikāciju iespējams samazināt, par katru anulēto spēli sportistam samaksājot 5000 grivnas (apmēram 160 eiro).

Šī gada 26.septembrī notikušajā mačā "Kremenčuk" - Doņeckas "Donbass" Deņiskins tika noraidīts līdz spēles beigām par nesportisku rīcību - rasistiskiem izteikumiem vai žestiem.

Spēles 36.minūtē viņš iesaistījās kautiņā ar Mikitu Bucenko, taču tiesneši abus izšķīra. Konflikta turpinājumā Deņiskins "Donbass" aizsargam Džeilenam Smerekam, kurš ir melnādains, parādīja žestu, imitējot banāna ēšanu, kas tiek uzskatīts par rasistisku darbību.

Deņiskins pēc tam rakstiskā paskaidrojumā norādīja, ka žests tika parādīts emociju uzplūdā, atbildot uz pretinieka provokāciju. "Kremenčuk" hokejists gan atzina vainu izdarītājā un piekrita, ka šāda rīcība ir sportista necienīga.

Incidents guva plašu rezonansi un jaunievēlētais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Liks Tārdifs stingri nosodīja hokejista rīcību. Pagaidām piespriestā diskvalifikācija Deņiskinam ir spēkā Ukrainas čempionāta spēlēs, bet IIHF var piemērot arī savas sankcijas.