Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" mazākumā zaudē spēli pret Maskavas "Dinamo"

© Scanpix

Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē otrdien piekāpās Maskavas "Dinamo" vienībai, kura izmantoja savas iespējas vairākumā.

"Dinamieši" Maskavā zaudēja ar 1:4 (1:1, 0:0, 0:3).

Rīdziniekiem vārtus guva Nikolajs Jeļisejevs.

Oskara Cibuļska noraidījums pret līgas labāko vairākuma komandu beidzās ar ceturtajā minūtē zaudētiem vārtiem. Minūte un 14 sekundes bija nepieciešamas mājiniekiem vairākumā, lai pēc Vadima Šipačova piespēles no labās apmales Staņislavs Gaļijevs nomānīja rīdzinieku aizsargu Nerijus Ališausku un iemest ripu Mateja Mahovska sargātajos vārtos - 1:0 mājinieku labā.

Par spīti pa noraidījumam abās laukuma pusēs rezultāts mainījās vien 17.minūtē, kad Jeļisejevs uz savas zonas robežas saņēma ripu no Emīla Puarjē, pa ceļam izvairījās no trim maskaviešiem un, ieslidojis mājinieku zonā pa kreiso pusi, pavirzījās pa labi un noķēra maskaviešu vārtsargu Ivanu Bočarovu pretkustībā, iemetot ripu vārtu kreisajā stūrī - 1:1.

Otrā perioda sestajā minūtē Gaļijevam izdevās otro reizi dabūt ripu rīdzinieku vārtos, taču pēc Rīgas kluba pieprasītā video pārtraukuma tika konstatēts, ka, pirms Gaļijevs izķeksēja ripu no Mahovska apakšas, Latvijas kluba vārtsargam neatļauti traucēja Aleksandrs Petuņins, uzsitot ar nūju pa vārtsarga ķērājcimdu.

Divi nākamie vārti bija mazākuma sekas. 46.minūtē, laukumā atgriežoties Jeļisejevam, vārtus ar metienu tuvējā stūrī guva Dmitrijs Raševskis, bet pēc Ginta Meijas pārkāpuma un Aleksandra Protapoviča veiktās ripas izmešanas no laukuma rīdzinieki palika trīs pret pieciem mājiniekiem. Maskaviešiem bija nepieciešamas četras sekundes, lai pēc iemetiena un divām piespēlēm Vjačeslava Voinova un Roba Klinkhammera piespēlēm vārtus no labā iemetiena apļa guva Šipačovs - 3:1 mājinieku labā.

55.minūtē mājinieki iemeta pirmo ripu vienādos sastāvos, ātrajā uzbrukumā tuvajā stūrī trāpot Ivanam Igumnovam - 4:1.

Rīdzinieki turpināja pārkāpt noteikumus, bet rezultāts vairs nemainījās, Maskavas "Dinamo" svinot septīto uzvaru septiņās spēlēs.

Pēc aizvadītām deviņām spēlēm Rīgas "Dinamo" Rietumu grupā ierindojas 11.vietā ar sešiem izcīnītiem punktiem. Maskavieši ar 14 punktiem septiņos mačos ir atgriezušies Rietumu grupas turnīra tabulas galvgalī.

Pirmo mājas spēļu sēriju pēc neveiksmes pret Jaroslavļas "Lokomotiv" (0:4) Rīgas komanda noslēdza veiksmīgi ar uzvarām pār Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (2:1) un Nursultanas "Baris" (3:2). Otrais izbraukums Maskavā tika iesākts ar zaudējumu pret "Spartak" (1:3).

Maskavas vienība pirms otrdienas bija uzvarējusi visās sešās līdzšinējās sezonas spēlēs, katrā gūstot vismaz četrus vārtus.

Izbraukumu Rīgas "Dinamo" beigs ceturtdien ar spēli pret Čerepovecas "Severstaļ".

Pēc Maskavas "Dinamo" jaunā juridiskā statusa iegūšanas abas komandas KHL savā starpā tikušās astoņas reizes, tikai vienā no tām uzvarot rīdziniekiem. Iepriekšējā sezonā savstarpējās spēlēs vienu uzvaru guva Maskavas vienība, bet otru - rīdzinieki.

Galvenā trenera Sergeja Zubova un viņa palīgu rīcībā uz šīm spēlēm ir: vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols; aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Frenks Korrado, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Roberts Mamčics, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Rūdolfs Červenijs, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Patriks Zabusovs, Sebastians Vanstrems.

Savainoto spēlētāju sarakstā joprojām ir viesizrādēs aizbraukušais Zīle. Tāpat izbraukumā devies Dārziņš, kurš traumas dēļ nav spēlējis kopš 8.septembra.

Savainojuma dēļ Rīgā palika Ernests Ošenieks. Miks Tumānovs, Edgars Kulda un Jānis Švanenbergs atrodas fārmklubā "Zemgale"/LLU, bet Ņikita Mateiko palīdz "Rīgas" komandai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.