Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Dadzīte: Iekšēji nav gandarījuma sajūtas par paveikto

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Lai arī Tokijas paralimpiskajās spēlēs izdevies izcīnīt bronzas godalgu un uzstādīt jaunu paralimpisko rekordu, iekšēji nav gandarījuma sajūtas par paveikto, jo vieglatlētikas stadionā netika atskaņota Latvijas himna, sarunā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) teica šķēpmetēja Diāna Dadzīte.

Jau ziņots, ka Dadzīte otrdien Tokijas paralimpiskajās spēlēs uzstādīja jaunu paralimpisko rekordu F-55 medicīnas grupā un izcīnīja bronzas medaļu šķēpmešanas sacensībās.

Dadzītei labākais metiens padevās ceturtajā piegājienā, kad šķēps aizmests 24,22 metru tālumā, kas ir jauns paralimpiskais rekords F-55 medicīnas grupā.

Neraugoties uz ievērojamo progresu, Dadzīte pēc sacensībām neslēpa sarūgtinājumu un uzsvēra, ka konkurence šajā sporta veidā ir pieaugusi.

"Pretinieces šodien bija tiešām labākas par mani, cepuri nost. Man vienkārši ir jāatrod, kur kļūdījos, jāizdara secinājumi un jāmēģina būt labākai," pēc izcīnītās otrās godalgas Tokijā teica Dadzīte. "Es apsveicu meitenes, viņas tiešām man šodien ielika "kloķi". Es neesmu apmierināta, jo gāju uz kaut ko citu. Es gribēju, lai stadionā skan Latvijas himna."

Latvijas pārstāve otrajā un piektajā mēģinājumā palika bez rezultāta. Pirmajā piegājienā viņa rīku raidīja 23,98 metru tālumā, trešajā - 23,68 metri, savukārt sestajā mēģinājumā sasniegti 23,34 metri.

Sacensības Latvijas sportistiem turpināsies vēl arī ceturtdien, kad Tokijā starti paredzēti loka šāvējai Ievai Mellei un lodes grūdējam Edgaram Bergam.

Dadzīte pirms pieciem gadiem Riodežaneiro spēlēs uzvarēja ar jaunu pasaules rekordu 23,26 metri.

Latvijas sportistei joprojām pieder pasaules rekords F-55 grupā - 27,07 metri, ko viņa sasniedza 2017.gadā pasaules čempionātā Londonā.

Sacensībās F-55/F-56 grupā piedalījās deviņas sportistes.

Latvijas sportisti Tokijā jau ir izcīnījuši piecas medaļas - trīs sudraba un divas bronzas.

Divas sudraba medaļas izcīnījis paralimpiskais jātnieks Rihards Snikus ar zirgu "King of the dance", bet diska mešanā sudraba medaļa ir Dadzītes un bronza - Aigara Apiņa kontā.

Latvijas komandu Tokijā pārstāv paravieglatlēti Aigars Apinis, Diāna Dadzīte, Edgars Bergs un Baiba Rorbaha. Jāšanas sportā iejādes disciplīnā piedalās Rihards Snikus, peldēšanā Latviju pārstāv Jurijs Semjonovs, bet loka šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalsta treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Daria Tikhomirova un Agnese Rozīte un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste ir Sandra Rozenštoka un fizioterapeite - Signe Rinkule.

Latvijas delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

Šīs ir astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalās pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paralimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, teikvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Paralimpiskās spēles Tokijās norisināsies no 24.augusta līdz 5.septembrim.