Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pludmales volejbola duets Pļaviņš/Točs Tokijā zaudē norvēģiem un spēlēs par trešo vietu

© AP/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs ceturtdien Tokijas olimpiskajās spēlēs zaudēja norvēģiem un sestdien spēlēs par trešo vietu.

Pļaviņš/Točs ar 0-2 (15:21, 16:21) zaudēja sacensību pirmajiem numuriem no Norvēģijas - Annešam Mūlam un Kristianam Sērumam.

Pirmo punktu mačā ar uzbrukumu guva Mūls, bet pēc 1:5 latvieši bija spiesti pieprasīt pārtraukumu. Mūls ne vien uzbrukumā nekļūdījās, bet arī līdz tehniskajam pārtraukumam bija paspējis sakrāt trīs blokus.

Punktu starpība turpināja svārstīties divu - triju punktu robežās, līdz pēc trim pēc kārtas gūtiem punktiem norvēģi panāca 14:9. Atspēlēties neizdevās, norvēģiem pēc Mūla ceturtā bloka setā pret Toču panākot 21:15.

Otrajā setā pēc 1:1 norvēģi vairs ne reizes neļāva izlīdzināt rezultātu. Pēc 6:5 turnīra galvenie favorīti panāca 9:5. Latvieši otrajā setā bija pārgājuši uz servēm pa Sērumu. Izdevās pietuvoties līdz viena punkta attālumam, tehniskajā pārtraukumā pēc Toča uzbrukuma dodoties ar 10:11.

Norvēģu pārsvaram svārstoties punkta - divu robežās, 16:13 panāca Mūls ar bloku pret Toča māņu sitienu. Vēl viens viņa bloks deva jau 17:13. Cīņas raksturam nemainoties, norvēģi iekļuva finālā ar uzvaru otrajā setā ar 21:16.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:16, 21:19) pārspēja Brazīlijas duetu, kura sastāvā laukumā devās 2016.gada olimpiskais čempions Alisons Seruti un Alvaru Filju. Abi izsēti ar ceturto numuru.

Astotdaļfinālā latvieši ar 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu, kurš bija Alisona pārinieks Riodežaneiro, un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā bija izsēti ar astoto numuru.

Grupā Pļaviņš/Točs uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Norvēģijas duets grupā pieveica Austrālijas un Spānijas duetu, bet piekāpās OKR komandai Iļja Ļešukovs/Konstantīns Semjonovs, kurus vēlāk apspēlēja ceturtdaļfinālā - 2-0 (21:17, 21:19). Astotdaļfinālā tika pievarēti 2013.gada pasaules čempioni nīderlandieši Aleksandrs Brouvers un Roberts Mēvsens.

Otrā pusfinālā ceturtdien tiksies Krasiļņikovs/Stojanovskis un Kataras duets Čerifs Junuss/Ahmeds Tidžans.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 7.augustā.