Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bronzas medaļnieks svarcelšanā Plēsnieks mājās atgriežas ar lidmašīnu Latvijas karoga krāsā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijā atgriezies Tokijas olimpisko spēļu spēļu svarcelšanas sacensībās bronzas medaļu izcīnījušais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks un viņa treneris Eduards Andruškevics.

Sagaidītāji jokoja, ka "airBaltic" viņam pretī bija aizsūtījis savu latviskāko lidmašīnu - Latvijas karoga krāsās nokrāsoto "Airbus".

A. Plēsnieks otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 109 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, kas sportistam ir lielākais panākums karjerā.

Plēsnieks raušanā pacēla 180 kilogramus, bet grūšanā 230 kilogramus, summā pievarot 410 kilogramus. Ventspili pārstāvošais dobelnieks laboja Latvijas rekordus grūšanā un summā.

29 gadus vecajam Latvijas svarcēlājam šīs bija trešās olimpiskās spēles. Londonā viņš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem pēc konkurentu diskvalifikācijām ierindojās piektajā vietā, bet pirms pieciem gadiem Riodežaneiro finišēja astotais.

Šajā olimpiskajā ciklā latvietis 2017.gada pasaules čempionātā izcīnīja sudrabu, 2018.gadā ierindojās desmitajā un gadu vēlāk - devītajā vietā. Šā gada Eiropas meistarsacīkstēs viņš ieņēma sesto vietu.