Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Britu treka riteņbraucējs veselības problēmu dēļ olimpisko spēļu laikā beidz karjeru valstsvienībā

© AP/Scanpix

Trīskārtējais olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Edvards Klensijs otrdien paziņoja, ka veselības problēmu dēļ nekavējoties beidz karjeru Lielbritānijas komandā.

36 gadus vecais sportists atsaucis dalību atlikušajos startos Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Klensijs pirmdien startēja Lielbritānijas komandā iedzīšanas kvalifikācijas sacensībās. Britu treka komanda iedzīšanā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, paverot iespējas komandai cīnīties par ceturto olimpiskā čempiona titulu pēc kārtas. Kvalifikācijas sacensībās briti gan krietni atpalika no pasaules čempioniem dāņiem.

Lielbritānijas Riteņbraukšanas federācijas paziņojumā norādīts, ka Klensijs par karjeras beigšanu izlēmis "nerimstošo muguras un sēžas sāpju dēļ",

"Mani pilnībā satriec tas, ka mana olimpiskā karjera beidzas šādi, tomēr nebūtu godīgi mēģināt turpināt tagad, kad esmu saasinājis muguras traumu," lēmumu komentēja pats Klensijs.

Klensijs kopā ar Ītanu Vernonu, Ītanu Heiteru un Oliju Vudu pirmdien kvalifikācijas braucienā treka riteņbraukšanas komandām iedzīšanā finišēja pēc trim minūtēm un 47,507 sekundēm. Lai gan šī bija pirmā reize, kad britu komandas rezultāts bija zem trim minūtēm un 50 sekundēm, tas par vairāk nekā divām ar pusi sekundēm atpalika no uzvarētājiem dāņiem.

Pēc sacensībām Klensijs par rezultātu uzņēmās atbildību, sakot, ka pēdējā aplī nespēja noturēt tempu.