Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Točs ceturtdaļfinālā tiksies ar vēl vienu olimpisko čempionu

© EPA/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs Tokijas olimpisko spēļu turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar brazīliešiem Alisonu Seruti/Alvaru Filju.

Jau ziņots, ka ar 14.numuru sacensībās izsētais Latvijas duets Pļaviņš/Točs pirmdien astotdaļfinālā ar rezultātu 2:0 (21:19, 21:18) guva virsroku pār brazīliešiem Brunu Oskaru Šmitu un Evandru Gonsalvesu Oliveiru, kuri turnīrā izsēti ar astoto numuru.

Vakara sesijā noskaidrojās viņu pretinieki. Alisons/Filju (4.) ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:13) pārspēja meksikāņus Hosue Gastonu un Hosē Rubio (23.).

Šmits pirms pieciem gadiem Riodežaneiro kopā ar Alisonu tika kronēti par olimpiskajiem čempioniem. Seruti ir arī Londonas olimpisko spēļu vicečempions un divkārtējs pasaules čempions. Filju kontā pagaidām ir tikai 2013.gada pasaules čempionāta sudrabs.

Dueti vienīgo reizi savā starpā tikās 2019.gada vasarā, kad Ešpiņu četru zvaigžņu turnīra pusfinālā divos setos pārāki bija brazīlieši.

Pļaviņš/Točs B grupā uzvarēja divās no trim spēlēm un ieņēma otro vietu. Pirmajā cīņā Tokijā Pļaviņš/Točs bez došanās kortā saņēma uzvaru pret čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru (11.), otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja pasaules čempionus - Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) duetu Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, bet trešajā duelī ar 0-2 atzina meksikāņu Hosue Gastona un Hosē Rubio (23.) pārākumu.

Tikmēr Alisonam/Filju šāda pati bilance D grupā deva pirmo vietu. Vispirms viņi ar 2-0 pieveica argentīniešus Nikolosu Kapogroso/Hulianu Amado Azādu (21.), otrajā spēlē ar 1-2 tika zaudēts amerikāņiem Filipam Dalhauzeram/Nikolasam Lucenam (16.), bet noslēgumā izcīnīta uzvara 2-0 pār nīderlandiešiem Aleksandru Brouveru/Robertu Mēuvsenu (9.).

Jau ziņots, ka sievietēm ceturtdaļfinālu sasniedzis Latvijas sieviešu duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kuras otrdien spēkosies ar kanādietēm Heteri Bensliju un Brendiju Vilkersoni (10.).

Gan vīriešiem, gan sievietēm dalību astotdaļfinālā nodrošināja visu sešu grupu divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas. Vēl divas vietas astotdaļfinālā vienā "laimīgo zaudētāju" mačā noskaidroja pārējās četras trešās vietas ieņēmējas.

Olimpiskie čempioni tiks noskaidroti 6. un 7.augustā.