Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ar varu no olimpiskajām spēlēm mēģina nogādāt Minskā baltkrievu sportisti [papildināts]

© Reuters/Scanpix/Leta

Sociālajos tīklos svētdien izplatījusies satraucoša ziņa, ka no olimpiskajām spēlēm Tokijā tiek mēģināts ar varu nogādāt uz Minsku Baltkrievijas olimpiskās izlases dalībnieci, vieglatlēti Kristinu Cimanousku, kas kritizējusi Baltkrievijas sporta funkcionārus.

Kā vēstīts Baltkrievijas sporta solidaritātes fonda "Facebook" kontā, 24 gadus veco vieglatlēti, kurai pirmdien būtu jāstartē 200 metru distancē, izlases pārstāvji nolēmuši steidzami sūtīt atpakaļ uz Minsku. "Uzmanību visai diasporai Japānā un medijiem - palīdziet Kristinai vai zvaniet policijai,“ aicinājis fonds.

Drīz pēc tam publiskots žurnālistes Hannas Ļubjakovas ieraksts, kurā sportiste redzama kopā ar policistiem un olimpisko spēļu brīvprātīgajiem lidostā.

Savukārt opozīcijas medija "Nexta" redaktors Tadeušs Gičans tviterī raksta, ka Cimanouska vērsusies pie palīdzības pie Starptautiskās olimpiskās komitejas (IOC).

"Uz mani izdara spiedienu, viņi mēģina mani izvest no valsts pret manu gribu, tādēļ lūdzu IOC iejaukties," viņa rakstījusi.

Telefonsarunā sportiste arī sacījusi, ka gatavojas lūgt patvērumu.

Gičans citē Minskas režīma autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko dēla vadītās Baltkrievijas Olimpiskās komitejas paziņojumu, kurā teikts, ka Cimanousku pārbaudījuši ārsti un nolēmuši nepielaist viņu pie sacensībām un sūtīt mājās.

"Gan viens, gan otrs ir meli - Cimanouska saka, ka nekādu ārstu nav bijis un viņa joprojām ir rītdienas sacensību sarakstā," norāda žurnālists.

Pēc viņa vārdiem, vieglatlēte faktiski pat nav kritizējusi režīmu, vienkārši paziņojusi, ka izlases vadība bez viņas ziņas pēkšņi izlēmusi, ka viņai būs jāstartē arī 400 metru stafetes skrējienā, lai gan tas iepriekš nav bijis paredzēts.