Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Olimpiskos čempionus telefoniski apsveicis Valsts prezidents

© Romāns Kokšarovs/F64

Olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā - Edgaru Krūmiņu, Agni Čavaru, Kārli Paulu Lasmani un Nauri Miezi telefoniski jau paspējis apsveikt Valsts prezidents Egils Levits.

"Sazvanīju Latvijas komandas karognesēju un mūsu lielisko #3x3 komandas kapteini Agni Čavaru, sveicot Agni un komandas vīrus ar izcilo, vienreizējo sniegumu un sakot Paldies par profesionālismu, izturību un skaisto uzvaru! Patiesi lepojamies," teikts prezidenta "Twitter" kontā.

Latvijas 3x3 basketbola komanda ar Agni Čavaru, Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Edgaru Krūmiņu sastāvā trešdien Tokijas olimpisko spēļu finālā uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandu un izcīnīja zeltu. Sportistiem pēc mača jau pasniegtas medaļas.

Latvija pārspēja OKR komandu ar 21:18.

Latvijas basketbolisti zelta medaļas izcīnīja, spītējot tam, ka daļu no mača nevarēja aizvadīt kājas savainojumu guvušais Krūmiņš.

Latvijas izlase par iegūto zelta medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs 3x3 basketbolā vīriešiem iegūs līdz 426 862 eiro.

Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru paredz, ka par olimpiskajās spēlēs, paralimpiskajās spēlēs un nedzirdīgo spēlēs iegūto pirmo vietu Olimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem un apkalpojošam personālam (kopā), piešķir naudas balvas 426 862 eiro apmērā.

Paredzēts, ka olimpieši Latvijā atgriezīsies piektdienas vakarā.