Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Triatloniste Dafija izcīna Bermudai vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu

© AFP/Scanpix/Leta

Triatloniste Flora Dafija otrdien Tokijā izcīnīja Bermudai vēsturē pirmo olimpisko zelta medaļu.

Bermuda olimpiskajās spēlēs piedalās kopš 1963.gada un līdz šim augstākais sasniegums bija pirms 45 gadiem izcīnītā bronzas medaļa boksā. Šajās olimpiskajās spēlēs Lielbritānijas aizjūru teritorija pārstāvēta vien ar diviem sportistiem.

Olimpiskajās spēlēs triatlonā sportisti vispirms sacentās 1,5 kilometru peldēšanā, pēc tam sekoja 40 kilometru brauciens ar velosipēdu un noslēgumā bija desmit kilometru skrējiens. Otrdien sacensības aizritēja lietainos un vējainos laikapstākļos.

Dafija bija vadošajā trijniekā teju visu sacensību gaitu. Skriešanas posmā viņa nostiprinājās vadībā, finišēdama ar kopējo laiku viena stunda 55 minūtes un 36 sekundes.

Otrā finišēja britu triatloniste Džordžija Teilore-Brauna, kurai riteņbraukšanā tuvu distances beigām plīsa riepa, bet trešā bija amerikāniete Ketija Zaferesa. Teilore-Brauna čempionei zaudēja vienu minūti un 14 sekundes, bet Zaferesa bija vēl 13 sekundes lēnāka.

"Domāju, ka šai medaļai ir liela nozīme. Tā iedvesmos Bermudas jaunatni, kas sapratīs, ka sportisti no tik mazas salas var startēt pašā augstākajā līmenī," pēc zelta izcīnīšanas teica Dafija.

Pirmdien vīriešu sacensībās uzvarēja Norvēģijas sportists Kristians Blūmenfelts. Triatlonā tiks dalītas arī medaļas sacensībās jauktajā stafetē.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam.