Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Laura Ikauniece: Lēmums nepiedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs bija smags, bet pamatots

© Ekrānšāviņš no Instagram

Latvijas daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei lēmums nepiedalīties šā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs nav bijis viegls, uzsver sportiste.

"Šodien ir skumja diena, kas šobrīd liek pieņemt sāpīgāko karjeras lēmumu. Pēc ļoti smagiem diviem treniņu gadiem, ejot pretī Olimpiskajām spēlēm, esmu arī izgājusi cauri 3 smagām operācijām un rehabilitācijas procesam. Diemžēl šajā situācijā brauciens uz Tokiju būtu tikai braukšanas pēc, kas liktu vilties Olimpiskajai komitejai, Vieglatlētikas federācijai, maniem atbalstītājiem un galvenokārt man pašai, jo esmu sev uzstādījusi augstus mērķus. Lēmums nav bijis viegls, bet šobrīd prioritāte ir atgūt veselību, kura man liek izvērtēt prioritātes un ar atbildību pret savu valsti startēt, kad pati spētu ar ķermeni un prātu nest godam savas valsts vārdu lielākajās sacensībās pasaulē," Laura Ikauniece dalās ar ierakstu "Instagram".

Viņa atzīst, ka pēdējais gads nav ļāvis sasniegt tos mērķus, kurus viņa sev bija izvirzījusi. "Mans ķermenis neļauj trenēties un startēt domājot par augstākajiem rezultātiem. Mans rehabilitācijas process neatļauj pilnvērtīgi aizvadīt treniņus un sagatavoties Tokijas Olimpiskajām spēlēm. Tāpēc kopīgi pieņemtais, smagais, taču pamatotas lēmums ar LOV vadītāju Līgu Cīruli un LOK ir nepiedalīties Tokijas Olimpiskajās spēlēs," raksta L. Ikauniece.

Ikauniece ir 2015. gada pasaules čempionāta Pekinā bronzas medaļniece un 2012.gada Eiropas meistarsacīkšu sudraba ieguvēja.

2015. un 2016 .gadā viņa tika atzīta par Latvijas labāko sportisti.