Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Latvijas volejbolisti Eiropas Zelta līgas turnīrā Liepājā zaudē Spānijai

© Publicitātes foto

Eiropas Zelta līgas turnīra A grupā Liepājā zaudējumu pret Spāniju sestdien piedzīvoja Latvijas vīriešu izlase, kas piekāpās pretiniekiem ar 0-3 (21:23, 23:25, 19:25).

Pamatsastāvā laukumā devās Toms Švans, Kristaps Šmits, Edvīns Skrūders, Gustavs Freimanis, Atvars Ozoliņš, Kristers Dardzāns, kā arī “libero” Ingars Ivanovs.

Pirmajā setā latvieši ne reizi nebija vadībā. Spānija panāca 6:3 pārsvaru, bet pēdējo reizi neizšķirts šajā setā (10:10) bija pēc Švana “eisa”. Sets tika zaudēts ar 21:25.

Otro setu uzsāka Edvarts Buivids, kurš jau pirmajā setā mainīja Ozoliņu. Līdz pat 12:9 Latvijas labā pēc Dardzāna netveramas serves nevienai no komandām neizdevās iegūt lielāku pārsvaru. Gandrīz visu laiku vadībā bija Latvija, Spānijai vadību iegūstot vien beigās - 22:21, toties to noturot līdz seta beigām - 25:23.

Arī trešais sets sākās Latvijai cerīgi - 2:0. Spāņi pie vadības tika vien seta vidū - 11:10 pēc Alehandro Vihila bloka. Tūlīt viņi guva četrus punktus pēc kārtas un pēc Augusto Renato Kolito uzbrukuma panāca 17:11. Pēc Buivida bloka izdevās pietuvoties līdz 17:18, bet izlīdzināt rezultātu neizdevās, spāņiem svinot uzvaru ar 25:19.

Latvijas izlasē Dardzāns guva 10 punktus, deviņi punkti Buividam, astoņi - Švanam, bet Šmits sakrāja septiņus punktus. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vihils, kurš piecus punktus guva blokā, bet trīs - ar servi.

11 punkti pēc četrām spēlēm ir Igaunijai, par punktu mazāk ir Beļģijai, kamēr piecās spēlēs Spānija sakrājusi sešus punktus, bet Latvija bez punktiem augstāk par pēdējo vietu grupā vairs tikt nevar.

“Pietrūkst stabilitātes. Mēs varam spēlēt ļoti labi, tad “ieplīstam” uz diviem - trim punktiem servju uzņemšanā. Ja vakar labāk uzservējām uz seta beigām, tad šodien tas nesanāca. Daudz ko izšķīra dažas bumbas tieši seta beigās,” par sestdienas spēli saka Buivids.

“Pats tīri labi nospēlēju. Gribējās spēlēt, šodien tāda iespēja bija. Varbūt serve un servju uzņemšana šodien nebija tik laba, bet palīdzēju komandai kopējā spēlē, mēģināju uzmundrināt un pavilkt pārējos uz priekšu.”

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notiek no 28. maija līdz 6. jūnijam, aizvadot divus apļus divos sabraukumos. Vispirms komandas tiekas Tartu, bet otrajā riņķī - Liepājā. Finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20. jūnijā.