Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš piekāpjas konkurentiem cīņā par olimpisko ceļazīmi

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas pludmales volejbolisti - Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Sočos Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās konkurentiem cīņā par olimpisko ceļazīmi - Polijas duetam.

Sacensībās ar 21.numuru izliktais Latvijas duets piekāpās Polijas pārim Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks (18.) - 0:2 (21:23, 14:21).

Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma seta vidū vairāku punktu pārsvaru ieguva poļi, taču Latvijas pāris viņus noķēra, uzvarētājam izšķiroties seta galotnē, kurā divus pēdējos punktus guva Kantors un Losjaks.

Otrajā setā jau no sākuma vadībā izvirzījās poļi, vadību neatdodot, bet rezultāta starpību vien palielinot.

Šī bija cīņa arī par Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmi, jo latvieši ar 6040 punktiem šobrīd olimpiskajā rangā ieņem pēdējo vietu, kas dod tiesības uz startu Japānā, bet poļi ar 5940 punktiem ir tuvākie sekotāji.

Samoilovs/Šmēdiņš sestdien "play-off" turnīra otrajā kārtā ar 2-1 (23:21, 20:22, 15:13) pārspēja Šveices duetu Adrians Heidrihs/Mirko Gersons, kuri turnīrā izlikti ar 23.numuru.

Jau ziņots, ka E grupā latvieši vispirms ar 0-2 (10:21, 15:21) piekāpās amerikāņiem - Nikolasam Lusenam/Filipam Dalhauseram, kuriem piešķirts 12.numurs, bet ar 2-0 (21:18, 21:17) uzvarēja nīderlandiešus - Stefanu Bormanu un Joriku de Grūtu, kuriem piešķirts 28.numurs.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Samoilovs/Šmēdiņš piektdien ar 2-1 (21:18, 14:21, 15:9) pārspēja pasaules ranga līderus - Norvēģijas duetu Annešs Mūls/Kristians Sērums.

Jau ziņots, ka "play-off" turnīra pirmo kārtu piektdien nepārvarēja sacensībās ar astoto numuru izliktais pāris Pļaviņš/Točs.

Savukārt kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā zaudējumu cieta Latvijas pludmales volejbolisti Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis.

Pasaules tūres posmā Sočos startē arī Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras sestdien cīnīsies par trešo vietu.

Turnīrs Sočos beigsies svētdien.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet labas iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.