Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko Romas "WTA 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā uzvar vācieti Kerberi

© EP/SCANPIX/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā astotdaļfinālā pieveica Vācijas tenisisti Andželiku Kerberi.

Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem 49.vietu, pieveica Kerberi (WTA 26.) ar 4-6, 6-3, 6-4.

Pirmā seta sākumā tenisistes sacentās, kura zaudēs vairāk geimus, pašai servējot. Šajā rādītājā pārāka bija Ostapenko, kura zaudēja četrus geimus, kamēr Kerbere apstājās pie trim. Tas viņai arī palīdzēja uzvarēt setā - 6-4, pēdējo geimu uzvarot "sausā".

Otrā seta ievadā Kerbere deva pretiniecei trīs breikbumbas. Otrajā geimā divas Vācijas tenisiste atspēlēja, bet ceturtajā geimā pirmo iespēju izmantoja Latvijas tenisiste, izvirzoties vadībā ar 3-1.

Garākais geims spēlē bija devītais, kurā Ostapenko deva pretiniecei divas breikbumbas, abas atspēlējot ar drosmīgiem sitieniem pa līniju. Latvijas tenisistei bija piecas setbumbas, piektās izspēlē Kerberei, uzņemot servi, bumbu raidot pāri laukumam - 6-3 Ostapenko labā.

Izšķirošajā setā ceturtajā geimā Ostapenko deva pretiniecei divas pēc kārtas breikbumbas, vācietei realizējot jau pirmo un panākot 3-1 savā labā.

Tomēr jau nākamajā geimā Ostapenko breiku atspēlēja, uzvarot geimu "sausā".

Ļoti garš sanāca sestais geims, kurā servēja Ostapenko un kurā notika 21 izspēle. Latvijas tenisiste pretiniecei dāvāja sešas breikbumbas, taču ar teicamu uzbrūkošu tenisu tās visas atspēlēja un jau nākamajā geimā, turpinot spēlēt agresīvi, atvēlēja pretiniecei tikai vienu uzvarētu izspēli, panākot 4-3, bet ar savu servi arī 5-3 savā labā.

Vienu geimu vāciete atspēlēja, bet ar savu servi Ostapenko pielika punktu mačam - 6-4.

Ostapenko trīsreiz servēja neatvairāmi pretiniecei, kamēr Kerberei tikai viena šāda serve. Latvijas spēlētājai četras dubultkļūdas, bet pretiniecei - 13. Ostapenko bija krietni vairāk uzvarētu izspēļu, taču arī kļūdu, kas uzvarēto punktu ziņā Latvijas tenisistei deva nelielu pārsvaru - 112:105.

Ostapenko pirmajā kārtā pārspēja pasaules 18.raketi un Itālijas galvaspilsētā ar 16.numuru izsēto Kontu ar 6-3, 6-1, bet otrajā ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču (WTA 80.), kura pirms tam pārvarēja arī divas kvalifikācijas kārtas.

Tikmēr Vācijas tenisiste Romā ar 6-2, 7-5 apspēlēja francūzieti Alizē Kornē (WTA 60.), bet trešdien svinēja uzvaru pēc rezultāta 1-6, 3-3, kad viņas pretiniece - turnīrā ar trešo numuru izsētā rumāniete Simona Halepa - nespēja turpināt maču.

Vienīgajā savstarpējā vienspēlē 2018.gada Vimbldonas turnīra pusfinālā ar 6-3, 6-3 pārāka bija bijusi Kerbere.

Šosezon Latvijas tenisiste pirms Romas turnīra otro kārtu bija pārvarējusi vien "Gippsland Trophy" "WTA 500" sērijas turnīrā Melburnā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Arī iepriekšējā nedēļā Ostapenko apstājās Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā. Pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu ar 6-3, 6-1 otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 tika zaudēts amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Kerbere, kura sezonu uzsāka vien februāra sākumā, līdz šim vienīgo reizi divas uzvaras šosezon vienā turnīrā ir izcīnījusi sezonas pirmajās sacensībās Melburnas "WTA 500" sacensībās, kur ceturtdaļfinālā ar 4-6, 2-6 piekāpās grieķietei Marijai Sakari.

Ostapenko šosezon svinējusi uzvaru 13 no 20 spēlēm, bet Kerbere uzvarējusi deviņos no 18 dueļiem.

Ostapenko ir trīs uzvaras WTA turnīros, kamēr vāciete vienspēlē triumfējusi 12 reizes.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāju gaida mačs ar turnīra devīto raketi čehieti Karolīnu Plīškovu, kas ar 7-5, 6-3 pieveica krievieti Veru Zvonarjovu (WTA 40.).

Ostapenko turnīrā Romā spēlē sesto reizi. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējos divos gados viņai sacensības beidzās ar zaudējumu pirmajā kārtā ar nopelnītu vienu pasaules ranga punktu. Tagad viņa no Romas mājup brauks ar vismaz 105 izcīnītiem pasaules ranga punktiem.

Pirmdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā piekāpās rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm - Džūlijai Gato-Montikonei un Bjankai Turati - 3-6, 2-6.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 47.) trešdien otrās kārtas spēlē ar 2-6, 3-6 piekāpās Karolīnai Plīškovai.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus.

Sevastova pirmajā mačā ar 3-6, 6-1, 6-3 uzvarēja šveicieti Džilu Teihmani (WTA 54.).

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.