Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas sportistiem Eiropas čempionāts vieglatlētikā beidzies

Līga Velvere © Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas vieglatlēte Līga Velvere piektdien Polijā Eiropas čempionātā telpās nekvalificējās 800 metru skrējiena pusfinālam.

Latvijas skrējēja, kurai bija ielozējies pēdējais - sestais - celiņš, piecu sportistu konkurencē finišēja ceturtā. Viņa sasniedza laiku divas minūtes un 6,26 sekundes. Tas viņai šajā ziemas sezonā bija pirmais starts.

Uzvarēja skrējienā Lielbritānijas sportiste Kīlija Hodžkinsone, kura finišēja pēc divām minūtēm un 5,63 sekundēm. Viņa par 0,15 sekundēm apsteidza Zviedrijas skrējēju Lovisu Lindhu un par 0,39 sekundēm - itālieti Eleonoru Vandi.

Pusfinālam katrā no sešiem priekšskrējieniem kvalificējās trīs labākās skrējējas, kas nozīmē, ka Latvijas sportistiem sacensības šajā čempionātā jau beigušās.

35 sportistu konkurencē Velvere uzrādīja 24. ātrāko laiku. Priekšā viņai būs 18 pusfinālistes, divas no kurām skrēja lēnāk par latvieti, kā arī vēl septiņas sportistes.

Jau ziņots, ka pusfinālā 400 metru skrējienā piektdien neiekļuva arī Iļja Petrušenko.

Kopumā 400 metru disciplīnā bija deviņi priekšskrējieni, no kuriem tikai divu labāko laiku īpašnieki nopelnīja iespēju startēt pusfinālā.

Petrušenko bija ceturtā priekšskrējiena dalībnieks un finiša līniju sasniedza pēc 48,46 sekundēm un ierindojās pēdējā jeb sestajā vietā. Uzvaru šajā priekšskrējienā svinēja zviedrs Karls Bengstrēms.

Latvijas sportists Toruņā sasniedza šīs sezonas labāko laiku.

400 metru disciplīnā kopumā startēja 49 sportisti, no kuriem viens tika diskvalificēts. Petrušenko kopējā ieskaitē uzrādīja 46.labāko rezultātu.

Pirms Eiropas čempionāta debitants Petrušenko sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) norādīja, ka meistarsacīkšu minimālais mērķis ir izpildīt Eiropas U-23 čempionāta normatīvu - 47,60 sekundes.

Pagājušajā gadā "Katrīnas kausa" sacensībās Kuldīgā Petrušenko sasniedza jaunu personīgo rekordu - 47,88 sekundes.

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās tika arī daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala operācijas vēl nav gatava startēt.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiek no 4. līdz 7.martam.