Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Tomass Dukurs pasaules čempionātā ierindojas septītajā, bet Martins Dukurs - 16.vietā

© EPA/SCANPIX/LETA

Skeletonists Tomass Dukurs piektdien Vācijā ierindojās septītajā vietā, Martins Dukurs ieņēma 16.vietu, kamēr uzvaras laurus otro gadu pēc kārtas plūca vācietis Kristofers Grothērs.

Grothērs par 0,28 sekundēm apsteidza Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (RBF) pārstāvi Aleksandru Tretjakovu un par 1,20 sekundēm - tautieti Aleksandru Gasneru.

No cerībām uz medaļām trešajā braucienā atvadījās brits Mets Vestons, kurš pēc pirmās dienas bija ieņēmis sesto vietu. Viņš krita pēc izejas no garās virāžas un atkrita uz 23.vietu, netiekot pie ceturtā brauciena.

Ne pārāk labi braucienu veica arī RBF pārstāvis Ņikita Tregubovs, taču kļūda ceturtās un piektās virāžas kombinācijā T.Dukuram liedza viņu apsteigt. Ar astoto labāko rezultātu trešajā braucienā T.Dukurs ieņēma septīto vietu 1,99 sekundes aiz līdera vācieša Kristofera Grothēra, kurš ar labāko rezultātu braucienā apsteidza RBF pārstāvi Aleksandru Tretjakovu, pirms pēdējā brauciena iekrājot 0,21 sekundes handikapu.

Trešais pēc trim braucieniem bija mājinieks Felikss Keizingers, kurš no tautieša atpalika par 0,64 sekundēm. Vēl viens RBF pārstāvis Jevgeņijs Rukosujevs jau bija krietni tālāk, no Grothēra atpaliekot par 0,96 sekundēm.

Arī M.Dukuram nepadevās ceturtās un piektās virāžas kombinācija, kas beidzās ar smagu atsitienu, un pozīciju uzlabot neizdevās. Braucienā viņam tikai 16. labākais rezultāts, taču izdevās pakāpties uz 12.vietu kopvērtējumā 3,06 sekundes aiz līdera.

Arī ceturtajā braucienā M.Dukurs netika galā ar Altenbergas trasi, kļūdīdamies gan 3.-5.virāžas kombinācijā, gan izejā no apļa, sasniegdams sliktāko laiku četros braucienos, braucienā ierindodamies 17.vietā un četru braucienu summā finišēdams 16.vietā 4,38 sekundes aiz uzvarētāja.

Neveiksmīga Altenbergas trase izrādījās arī olimpiskajam čempionam no Dienvidkorejas Sunbinam Junam, kurš finišēja uzreiz aiz Martina ar 0,28 sekunžu atpalicību no viņa.

T.Dukurs trasi veica krietni labāk par brāli, kaut gan 4.-5.virāžas kombinācija nebija ideāla. Tas viņam ļāva ierindoties desmitajā vietā braucienā un septītajā vietā summā, no uzvarētāja atpaliekot 2,82 sekundes.

Jau ziņots, ka Endija Tērauda piektdien savā debijā pasaules meistarsacīkstēs ierindojās 20.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca vāciete Tīna Hermane.

Četru braucienu summā Hermane apsteidza tautieti Žaklīnu Lellingu par 0,11 sekundēm. Hermana par pasaules čempioni tika kronēta otro gadu pēc kārtas.

RBF pārstāve Jeļena Ņikitina bija trešā un uzvarētājai zaudēja 1,68 sekundes.

Tērauda uzvarētājai zaudēja 6,02 sekundes un ierindojās 20.pozīcijā.

Sestdien notiks komandu sacensības, bet sezona noslēgsies ar bobsleja četrinieku sacensībām sestdien un svētdien.

Pasaules kausa sezona 2020./2021.gadā noritēja tikai Eiropā, kur Latvijas, Vācijas un Šveices trasēs astoņās nedēļas nogalēs norisinājās sacensības skeletonā un bobslejā.