Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Aptauja: vai iedzīvotāji atbalsta pasaules čempionāta hokejā rīkošanu tikai Latvijā

© Romāns Kokšarovs/F64

Vairums jeb 54% iedzīvotāju atbalsta 2021.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu tikai Latvijā, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

Vairāk nekā puse jeb 54% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir norādījuši, ka atbalstītu pasaules čempionāta hokejā norisi tikai Latvijā, tajā skaitā 25% - noteikti atbalstītu, bet 29% drīzāk to atbalstītu.

Tikmēr 27% norādījuši, ka neatbalstītu pasaules čempionāta hokejā rīkošanu tikai Latvijā, tostarp 14% atbildējuši, ka drīzāk neatbalsta, bet 13% - noteikti to neatbalsta.

Piektajai daļai jeb 19% aptaujāto nav bijis konkrēta viedokļa jautājumā par to, vai atbalsta 2021.gada pasaules čempionāta hokejā rīkošanu tikai Latvijā.

Starp čempionāta rīkošanas atbalstītājiem visbiežāk kā pamatojumu savam viedoklim iedzīvotāji norāda ekonomikas sildīšanu un cilvēku nodrošināšanu ar darbu.

Savukārt starp tiem, kuri to neatbalsta, galvenie argumenti bijuši čempionāta rīkošanas tikai Latvijā pārāk augstās izmaksas, kā arī nelabvēlīga epidemioloģiskā situācija valstī Covid-19 dēļ.

Avots