Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Latvijas hokeja izlase Rīgas čempionātu atklās ar maču pret Kanādu

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vīriešu hokeja izlase Rīgā gaidāmā 2021.gada pasaules čempionāta atklāšanās mačā tiksies ar šī sporta veida dzimteni Kanādu, informē Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Abu komandu B apakšgrupas duelis 21.maijā, piektdienā, "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15. Turpat pirms tam spēkus mēros Vācijas un Itālijas hokejisti.

Savukārt A apakšgrupā turpat blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā vispirms Krievijas sportisti krustos nūjas ar čehiem, bet vakarā būs baltkrievu un slovāku savstarpējā cīņa.

Jau nākamajā dienā Latvija plkst.20.15 cīnīsies ar Kazahstānu, bet pēc vienas dienas atpūtas 24.maijā plkst.16.15 spēkosies ar Itāliju. Turpinājumā latviešiem būs divas atpūtas dienas, laukumā atgriežoties 27.maijā, kad plkst.16 paredzēts mačs ar ASV. Jau nākamajā dienā plkst.20.15 būs spēle ar Norvēģiju, 48 stundas vēlāk tiks aizvadīts duelis ar Somiju, bet vēl pēc vienas dienas atpūtas tajā pašā laikā apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts ar cīņu pret Vāciju.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Ja Covid-19 situācija Latvijā uzlabotos tik ļoti, ka skatītājiem būtu atļauts vērot spēles klātienē, IIHF kopā ar sacensību organizācijas komiteju būtu gatava trīs dienu laikā kopš Latvijas valdības akcepta noorganizēt biļešu tirdzniecību.

Otrdien IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada pasaules čempionāts bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.