Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Rīkošanā iesaistītās puses noraida olimpisko un paralimpisko spēļu atcelšanu

© AFP/SCANPIX/LETA

2021.gada Tokijas olimpisko spēļu un paralimpisko spēļu rīkošanā iesaistītās puses piektdien noraidīja informāciju, ka šovasar plānotie četrgades vērienīgākie sporta forumi tiks atcelti.

Lielbritānijas laikraksts "The Times", atsaucoties uz anonīmiem avotiem Japānas valdības vadošajā koalīcijā, piektdien ziņoja, ka tiek apsvērta spēļu atcelšana un Tokija meklē iespējas rīkot spēles 2032.gadā.

Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) savā paziņojumā uzsver, ka tā kopā ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), spēļu organizatoru komiteju un citiem partneriem ir pilnībā pārliecinātas par drošu spēļu aizvadīšanu šajā vasarā.

"Šī pozīcija nav mainījusies un to šodien atkārtoti apstiprināja, SOK, rīkotāji un Japānas valdība," teikts IPC paziņojumā.

Februārī abu spēļu organizēšanā iesaistītās puses grasās publicēt noteikumu grāmatu, kas izskaidros visas nianses.

"Salīdzinot ar 2020.gada martu, mēs zinām daudz vairāk par Covid-19 uzvedību, kā arī par to, kā pandēmijas apstākļos sarīkot drošus sporta pasākumus," raksta IPC, uzsverot, ka nozīmīgu lomu spēlēs arī vakcīnu pieejamība.

IPC arī skaidro, ka masveida testēšana palīdzēs ierobežot vīrusa izplatību, par piemēru minot pēdējā gada sporta notikumus, kas kalpojuši par labu pieredzi.

"Nav nekādu šaubu, ka šī gada spēles būs citādākas, nekā iepriekšējās. Tomēr mēs ticam, ka strikti piesardzības pasākumi un noteikumi palīdzēs spēlēm aizritēt droši," atzīmē IPC.

Tokijas olimpiskās pārceltas par gadu un to norise plānota no 23.jūlija līdz 8.augustam. Savukārt paralimpiskās spēles šovasar iecerētas no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liedza sportistiem pērnvasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.