Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kamaniņu braucējs Bērziņš Pasaules kausa septītajā posmā ierindojas septītajā vietā

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš sestdien Vācijā Pasaules kausa (PK) septītajā posmā ierindojās septītajā vietā, kamēr Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis palika ārpus vadošā desmitnieka.

Divu braucienu summā uzvaru izcīnīja mājinieks Fēlikss Lohs, kurš austrieti Jonasu Milleru apsteidza par 0,247 sekundēm, bet Dāvids Gleiršers zaudēja 0,443 sekundes.

Otrajā braucienā labāko rezultātu starp Latvijas sportistiem sasniedza Bērziņš, kurš sasniedza septīto rezultātu un divu braucienu summā līderim zaudēja 0,641 sekundi. Septītā vieta Pasaules kausa sacensībās Bērziņam ir jauns karjeras rekords.

Dārznieks otrajā braucienā sasniedza 14.ātrāko laiku, bet summā 0,921 sekundes deficīts, kas ļāva ieņemt 15.vietu. Pozīciju zemāk ar 0,953 sekunžu atpalicību bija Rozītis, viņam otrajā braucienā ierindojoties 17.vietā.

Pirmajā braucienā starp latviešiem labāko rezultātu sasniedza Bērziņš, kurš sasniedza jaunu trases rekordu un ierindojās septītajā pozīcijā. Viņš līderim Fēliksam Loham no Vācijas zaudēja 0,327 sekundes.

Riks Kristens Rozītis pirmajā braucienā līderim zaudēja 0,475 sekundes un ierindojās 12.vietā, kamēr Dārzniekam neizdevās attīstīt ātrumu, kā rezultātā 0,542 sekunžu deficīts un 19.rezultāts.

Sestdien sacensībās vairāki sportisti spēja labot gan starta, gan trases rekordus.

Savainojuma dēļ Pasaules kausa sacensībās šosezon vairs nestartēs Kristers Aparjods.

Šosezon vislabāko sniegumu demonstrējis Dārznieks, kurš Siguldā izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā, tikai nedaudz atpaliekot no bronzas medaļas pozīcijas. Šosezon Oberhofā notikušajā posmā Dārznieks, Bērziņš un Rozītis bija pozīcijās no 13. līdz 15.vietai. Pērn Dārznieks Oberhofā bija desmitais.

Sestdien paredzētas arī divnieku sacensības. Pirmais brauciens būs plkst.13.30, bet otrais - plkst.14.50, tos translējot kanālam "Best4Sport TV".

Latviju pārstāvēs piektdien Nāciju kausā piekto vietu izcīnījušie Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī posmā vietu nodrošinājušie Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Juris un Andris Šici. No 24 ekipāžām Botam/Plūmem būs astotais numurs, Gudramovičs/Kalniņš startēs ar 22.numuru, bet kā pēdējie trasē dosies Šici.

Svētdien notiks sacensības sievietēm, kurās Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Elīza Tīruma un Ulla Zirne. Nāciju kausā piektdien finišu nesasniedza Elīna Ieva Vītola.

Startam Oberhofā Pasaules kausa posmā pieteikušies 144 sportisti no 21 valsts. Viņu vidū ir 44 sievietes, tikpat vīriešu un 28 divvietīgās ekipāžas.

Pasaules kausa sezona norit tikai Eiropā.

Pasaules kausa sezonas turpinājumā sacensības vēl paredzētas Insbrukā, bet mēneša noslēgumā kamaniņu braucēji atgriezīsies Kēnigszē, kur norisināsies pasaules čempionāts. Sezonas fināls paredzēts februāra sākumā Sanktmoricā, kur Pasaules kausa sacensības nav notikušas kopš 2012.gada janvāra.