Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevam trīs kļūdas šaušanā stāvus liedz pacīnīties par augstvērtīgu sniegumu

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Vācijā Pasaules kausa (PK) piektajā posmā desmit kilometru sprinta sacensībās šaušanā stāvus pieļāva trīs kļūdas un ierindojās 40.vietā, kamēr uzvaru izcīnīja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Desmit kilometrus visātrāk veica titulētais norvēģis J.T.Bē, kurš savu brāli Tarjeiju Bē apsteidza par 10,8 sekundēm, bet bronzu ieguva vēl viens norvēģis Sturla Holms Legreids, viņam zaudējot 21,6 sekundes.

Sprinta disciplīnā J.T.Bē šī bija jau desmitā uzvara karjerā, bet kopumā Pasaules kausa posmos viņš izcīnījis 50 panākumus. Brāļi Bē dubultuzvaru svinēja piekto reizi karjerā, bet Norvēģijai visu goda pjedestālu izdevās aizņemt jau devīto reizi.

Uzreiz aiz vadošā trijnieka ierindojās itālis Lukass Hofers, bet aiz viņa norvēģis Juhanness Dāle un Martins Ponsilouma no Zviedrijas.

Rastorgujevs veiksmīgi iesāka sacensības, jo pirmajā šautuvē viņš aizvēra visus mērķus un tā brīža līderim J.T.Bē zaudēja 22,9 sekundes, ierindojoties augstajā devītajā pozīcijā. Pirms otrās šaušanas, kas jāveic stāvus, Rastorgujevs spēja noturēt savu pozīciju, bet ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas un automātiski izkrita no vadošā trīsdesmitnieka.

Deviņu kilometru atzīmi Latvijas vadošais biatlonists sasniedza 39.vietā, bet finišēja pozīciju zemāk. Rastorgujevs līderim zaudēja divas minūtes un 2,02 sekundes. Ar šādu laika deficītu Rastorgujevs sestdien pēc līdera startēs iedzīšanas sacensībās. Distancē viņam bija 19.ātrākais solis.

Edgars Mise pirmajā šautuvē bija nekļūdīgs, bet otrajā pieļāva vienu kļūdu un finišu sasniedza 88.vietā. Viņš līderim zaudēja nedaudz vairāk par četrām minūtēm, bet distancē uzrādīja 99.ātrāko laiku.

Roberts Slotiņš pirmajā šautuvē pieļāva vienu kļūdu, bet otrajā vēl četras un ierindojās 96.vietā. Viņš uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 24,7 sekundes, trasē uzrādot 75.ātrāko soli.

Sacensību rīkotāji piektdien paziņoja, ka Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti Slovēnijas un Beļģijas komandās, tāpēc tās devušās pašizolācijā.

Pasaules kausa sprinta kopvērtējuma vadībā ar 259 punktiem ir J.T.Bē, viņam ar 218 punktiem seko Dāle, kamēr T.Bē rēķinā ir 197 punkti. Rastorgujevs sprinta disciplīnās iekrājis 24 punktus un ierindojas 44.pozīcijā.

Tikmēr visu disciplīnu kopvērtējuma līderis ar 488 punktiem ir J.T.Bē, tālāk ar 421 punktu seko viņa tautietis Legreids, bet 380 punkti ir trešajā vietā esošajam Dālem. Rastorgujevs ar 73 punktiem atrodas 37.pozīcijā.

Šosezon Rastorgujevs ir startējis visās četrās sacensībās sprintā. Kontiolahti viņš ar diviem "pūdeļiem" finišēja 23. un 42.vietā, bet Hohfilcenē, kļūdoties par reizi vairāk, ierindojās 36. un 60.vietā.

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja Čehijas trasē Nove Mesto, kur ierindojās 22.vietā.

2018.gadā alūksnietis Kontiolahti sprintā izcīnīja sudrabu, kas viņam aizvien ir viens no tikai diviem goda pjedestāliem karjerā, otru sasniedzot distancē ar kopēju startu.

Mise sprinta sacensībās Hohfilcenē ar perfektu šaušanu ieņēma 72.vietu, bet, reizi kļūdoties, ierindojās 94.vietā.

Mise pēdējo divu sezonu laikā trīsreiz startējis PK posmos sprintā, ieņemot vietas no 83. līdz 96.

Slotiņš sprintā pa reizei startējis Kontiolahti un Hohfilcenē, ar divām kļūdām šaušanā ierindojoties 79.vietā Somijā un ar piecām kļūdām ugunslīnijā - 95.vietā Austrijā.

Slotiņš visus savus labākos rezultātus Pasaules kausā sasniedzis sprintā, 2015./2016.gada sezonā Krievijas posmā Hantimansijskā ierindodamies 71.vietā.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Sestdien norisināsies iedzīšana vīriešiem un sievietēm, svētdien - sacensības jauktajā stafetē un pāru jauktajā stafetē.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) piektajā posmā Oberhofā sprinta sacensībās ierindojās 21.vietā, bet Sanita Buliņa ieņēma 99.vietu.

Bendika trasē devās ar 77.starta numuru un, reizi kļūdījusies šaušanā guļus, arī stāvus ugunslīnijā otrajā šāvienā raidīja lodi garām mērķim. Viņa finišēja 21.vietā minūti un 24,6 sekundes aiz uzvarētājas, nodrošinot vietu sestdien iedzīšanas sacensībās.

Ar 101.numuru startējusī Buliņa 104 sportistu konkurencē ieņēma 99.vietu. Viņa trīsreiz kļūdījās šaušanā guļus, vēl reizi - šaušanā stāvus, un tikai 11 biatlonistes šāva vēl sliktāk. No Tirilas Ekhofas viņa atpalika par piecām minūtēm un 50,4 sekundēm.

Latvijas izlase Covid-19 dēļ pirmajos divos posmos piedalījās neierastā sastāvā.

Jau ziņots, ka treniņnometnē Zviedrijā Covid-19 pozitīvi testi bija biatlonistei Baibai Bendikai un izlases galvenajam trenerim Pasaules kausa posmos Ilmāram Bricim, kuri abos pirmajos Pasaules kausa posmos nepiedalījās, galvenā trenera pienākumus abos posmos Kontiolahti pildot Intaram Berkulim.

Arī nākamais posms notiks Oberhofā, bet turpinājumā iecerēts etaps Antholcā. Februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, sezonas turpinājumā būs divi posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.