Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Mediji: Pasaules hokeja čempionāts nenotiks Minskā

© Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules čempionāts hokejā 2021.gadā nenotiks Baltkrievijā un Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) intensīvi meklē alternatīvas, svētdien vēstīja Šveices interneta medija watson.ch hokeja apskatnieks Klauss Caugs, ziņo portāls lsm.lv.

Pēc viņa teiktā, IIHF par atteikšanos no turnīra daļas rīkošanas Minskā oficiāli nepaziņos pirms Šveicē bāzētās starptautiskās federācijas prezidenta Renē Fāzela tikšanās ar Aleksandru Lukašenko, kurš arvien sevi uzskata par Baltkrievijas prezidentu.

Pastāv iespēja, ka čempionātu sarīkos tikai Rīgā, kur, pēc pašreizējā plāna, paredzēts aizvadīt vienas grupas spēles, taču Caugs vēstīja, ka ne sliktākas iespējas ir arī Prāgai un Bratislavai. Savus informācijas avotus Caugs gan nenosauca, norāda lsm.lv.

IIHF nevēlas otro gadu pēc kārtas palikt bez pasaules čempionāta, tādēļ izskata vairākas iespējas turnīra sarīkošanai. Starptautiskā federācija vēlas čempionāta norisēm divas pēc iespējas lielākas arēnas, jo rēķinās ar iespēju, ka Covid-19 dēļ līdzjutējiem varētu būt ļauts aizpildīt tikai daļu tribīņu.

Pēc watson.ch vēstītā, IIHF būs gatava segt čempionāta rīkošanas izmaksas neatkarīgi no tā, vai līdzjutēji drīkstēs apmeklēt spēles klātienē. Fāzels neesot noskaņots 2021.gada čempionāta rīkošanai uzrunāt Ziemeļvalstis, savukārt Sanktpēterburgas variants atkrita pēc aizlieguma Krievijai divus gadus rīkot augstākā līmeņa sporta sacensības. IIHF vadība sliecoties par labu valstīm, kur čempionāta sarīkošanas izmaksas ir zemākas, tādēļ pretendentu lokā nebūšot Dānija un Vācija, kā arī Šveice.

Par iespējamu IIHF prezidents uzskatot arī 2021.gada čempionāta sarīkošanu Čehijā un Slovākijā. "Pašreizējos apstākļos nevar izslēgt iespēju pasaules čempionātu aizvadīt Čehijā vai Slovākijā," watson.ch citēja Fāzelu.

Vēl decembra pirmajā pusē Fāzels plānoja Minskā apmeklēt Lukašenko, bet pēc inficēšanās ar Covid-19 atcēla vizīti uz nenoteiktu laiku.

Pasaules hokeja čempionāts ir plānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. Pēc līdzšinējā plāna, turnīra pusfināli un spēles par medaļām paredzētas Minskā, kur tāpat kā Rīgā plāno aizvadīt vienas grupas spēles. IIHF viceprezidents Kalervo Kummola novembra beigās sarunā ar LSM.lv atklāja, ka galīgais lēmums par pasaules čempionātu varētu sekot pēc Jaungada sagaidīšanas, janvāra pirmajā vai otrajā nedēļā.

Avots