Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas futbola klubā "Riga" konstatēti 13 jauni Covid-19 inficētie; kopumā saslimušas 29 personas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijas futbola čempionvienībā "Riga" konstatēti vēl 13 pozitīvi Covid-19 gadījumi, tādējādi kopējais inficēto skaits pieaudzis līdz 29 personām, informē klubs.

"Riga" pirmdien ziņoja, ka daudziem futbolistiem konstatēta paaugstināta ķermeņa temperatūra, tādējādi klubā tika veikti kopumā 52 Covid-19 testi. Pirmajās pārbaudēs tika konstatēti 16 pozitīvi gadījumi, no kuriem 14 bija futbolistiem.

Ceturtdien testi tika veikti 79 ar klubu saistītām personām, kurām iepriekš netika konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Kā piektdienas vakarā ziņo klubs, pēdējos Covid-19 testos konstatētas vēl 13 inficētas personas, no kurām divi ir ārsti, pieci treneri un viens futbolists. Pārējie pieci ir kontaktpersonas vai ģimenes locekļi.

Pēc tam, kad pozitīvi Covid-19 gadījumi tika konstatēti "Riga" klubā, par kontaktpersonām tika atzīti vairāki RFS futbolisti. Arī otrā galvaspilsētas komandā tika konstatēti pozitīvi Covid-19 gadījumi un pēc kluba ziņotā inficējušies ir trīs futbolisti.

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē pirmdien ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien šo priekšlikumu nav pieņēmusi LFF.

Virslīgas paziņojumā bija uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā ir 19 virslīgas spēlētāji.

"Riga" komanda piektdien, atrodoties pašizolācijā, neklātienē nodrošināja savu trešo čempiontitulu pēc kārtas, jo tās tuvākā sekotāja RFS ar 0:1 zaudēja "Liepājai". "Riga" šonedēļ vairākkārt aicināja LFF pārtraukt sezonu.