Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ar Covid-19 inficēti 13 Rīgas "Dinamo" pārstāvji; spēles ar "Vitjaz" un "Metallurg" nenotiks

© Romāns Kokšarovs/F64

Saslimšana ar Covid-19 vakar apstiprināta 13 ar hokeja klubu Rīgas "Dinamo" saistīti cilvēki, apstiprināja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

No 188 vakar konstatētajiem saslimšanas gadījumiem 13 inficēšanās gadījumi konstatēti cilvēkiem, kas atgriezušies no Baltkrievijas. Arāja apstiprināja, ka šie gadījumi konstatēti vienā komandā, gan neprecizējot, vai saslimušo vidū ir tikai spēlētāji, vai arī citi ar komandu saistīti cilvēki.

"Dinamo" hokejisti mājās atgriezās no četru spēļu turnejas, kas no 3. līdz 11.oktobrim iekļāva spēles viesos ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči", Helsinku "Jokerit" un Minskas "Dinamo".

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" nākamās divas līgas spēles ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg" savā laukumā attiecīgi sestdien un pirmdien neaizvadīs, jo rīdziniekiem jāievēro karantīnas noteikumi pēc jaunām saslimšanām ar Covid-19, sarunā ar ziņu aģentūru LETA sestdien apliecināja "Dinamo" kluba preses sekretārs Jānis Stepītis.

Jau ziņots, ka saslimšana ar Covid-19 vakar, atgriežoties no Baltkrievijas, apstiprināta 13 ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem.

"Dinamo" hokejisti mājās atgriezās no četru spēļu turnejas, kas no 3. līdz 11.oktobrim iekļāva spēles viesos ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči", Helsinku "Jokerit" un Minskas "Dinamo".

Tā kā šobrīd karantīnā atrodas gan "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga", kas spēlē Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā, gan "Dinamo" farmklubs "Zemgale"/LLU, kas spēlē "Optibet" hokeja līgā (OHL) un kam noteikta karantīna līdz 23.oktobrim, "nav iespējams nokomplektēt sastāvu, lai varētu piedalīties KHL čempionāta spēlēs", vēstīts sestdienas ierakstā "Dinamo" tīmekļa vietnē.

Saslimušo skaitu un to sadalījumu spēlētājos un personāla darbiniekos kluba preses sekretārs Stepītis atteicās komentēt, vien piebilstot, ka pats inficējies ar Covid-19 nav.

"Tie "Dinamo" hokejisti, kuri bija saslimuši iepriekšējā Covid-19 uzliesmojumā komandā, šobrīd ir izveseļojušies un trenējas," saka kluba preses pārstāvis.

Jau ziņots, ka uz nenoteiktu laiku tika pārceltas "Rīgas" spēles MHL pret Sanktpēterburgas "SKA-Varjagi" vienību, kurām Latvijas galvaspilsētā vajadzēja norisināties 17. un 18.oktobrī.

Stepītis saka, ka vēl nav iespējams pateikt, vai "Dinamo" gaida vēl kāds tehniskais zaudējums, jo šobrīd norisinās pārrunas ar līgas vadību.

Par to, vai "Dinamo", kā plānots, varēs uzsākt sešu izbraukuma spēļu sēriju, šobrīd vēl nav zināms, saka Stepītis.

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, līgā apsteidzot tikai Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī otro dienu pēc kārtas reģistrēts līdz šim lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 188 inficētie, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 60 līdz 65 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 5332 Covid-19 izmeklējumi, kas ir augstākais diennaktī veikto testu skaits līdz šim. Tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikts 388 281 izmeklējums, saslimušas 3392 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis - 3,5%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Turpinot uzliesmojuma izmeklēšanu, vismaz 50 gadījumi ir atklāti Vecpiebalgas novadā, vairāki saslimušie ir pieskaitāmi jau pie iepriekš konstatētajiem saslimšanas gadījumiem un uzliesmojumiem, 13 inficētie atgriezušies no Baltkrievijas.

Vadoties pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pagājušajā diennaktī stacionēti kopumā 11 Covid-19 pacienti. Kopumā stacionāros ārstējas 69 pacienti, no kuriem 63 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet seši ir ar smagu slimības gaitu. Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no stacionāra izrakstīti 12 pacienti, līdz ar to kopumā no stacionāra izrakstīts 281 pacients, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie