Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

"Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par starptautisku sporta pasākumu ierobežošanu Covid-19 laikā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par starptautisku sporta pasākumu ierobežošanu Covid-19 laikā.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Ieva Vēja. Viņa uzskata, ka ir nepieciešams uzturēt Latvijas iedzīvotāju veselības drošību un novērst apdraudējumu, ko rada Latvijas teritorijā notiekoši starptautiski sporta pasākumi.

Kā piemēru Vēja min Kontinentālās hokeja līgas turnīru, kura gaitā Latvijā komandas iebrauc no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstības līmeni, savukārt un turnīrā īstenotie piesardzības pasākumi nav izrādījušies pietiekami, lai novērstu vīrusa izplatību spēlētāju un tehniskā personāla vidū. Par to liecina spēlētāju inficēšanās vairākās komandās, ieskaitot Rīgas "Dinamo", un augošais atcelto un pārcelto spēļu skaits.

Tāpēc iniciatīvā ietverts mudinājums grozīt noteikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai un citus tiesību aktos, nosakot, ka Latvijas teritorijā nav atļauta tādu starptautisku sporta turnīru norise, kuru dalībnieku vidū pēdējo 14 dienu laikā ir konstatēti ievērojama apjoma (piemēram, pārsniedzot kumulatīvo rādītāju 10 gadījumi uz 1000 cilvēkiem vai citu SPKC noteiktu robežslieksni) inficēšanās gadījumi ar Covid-19.