Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komandā ar Covid-19 jau inficējušies 5 cilvēki

© SIPA/SCANPIX/LETA

Kopš pandēmijas sākuma līdz šim ar Covid-19 inficējušies jau pieci cilvēki no Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu organizatoru komandas, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Septembra un oktobra mijā piektais saslimšanas gadījums starp organizatoriem tika konstatēts Harumi birojā. Ar Covid-19 inficējusies kāda sieviete vecumā ap 40 gadiem.

Kopumā Harumi organizatoru lokā konstatēti trīs saslimšanas gadījumi. Viens noteikts augustā, bet vēl viens septembrī. Tikmēr pirmais saslimšanas gadījums starp Tokijas spēļu amatpersonām noteikts jau aprīlī.

"Saslimusī persona jau kopš 29.septembra strādā no mājām, bet birojā viņai pēdējā darba diena bija 28.septembrī," teikts "Tokija 2020" rīkotāju paziņojumā. "Organizatoru komanda turpinās strādāt, lai ierobežotu vīrusa izplatību, tādējādi veicinot drošākus darba apstākļus."

Jūlijā un augustā ar Covid-19 inficēto skaits Japānā atsāka pieaugt, bet šomēnes rādītāji lēnām krītas. Līdz šim ar vīrusu Japānā inficējušies 85 700 cilvēki, bet dzīvības zaudējuši 1599.

"Tokija 2020" organizatoru komandā ietilpst 3800 darbinieki, kuri pārstāv Japānas Olimpisko komiteju, Japānas Paralimpisko komiteju, Tokijas pilsētas valdību un Japānas valdību.

Daļa no organizatoru komandas darbiniekiem savos birojos atgriezās jau jūnijā, tomēr bija spiesti ievērot vairākas prasības, kas noteiktas saistībā ar Covid-19 izpaltību.

Jau ziņots, ka Tokijas olimpiskās pārceltas par gadu un to norise plānota no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.