Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

NHL superzvaigznei Makdeividam noteikta saslimšana ar Covid-19

© AFP/Scanpix/Leta

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Edmontonas "Oilers" pirmdien paziņojusi, ka tās uzbrukuma līdera Konors Makdeivids ir inficējies ar Covid-19.

"Oilers" ziņo, ka spēlētājs patlaban atrodas savās mājās un ievēro pašizolāciju. Uzbrucējs izjūtot vieglus slimības simptomus.

"Turpināsim sekot līdzi viņas veselības stāvoklim un ievērosim visus protokolus," vēsta pirmdienas vakarā publicētais komandas paziņojums.

NHL sezona martā tika apturēta uz vairākiem mēnešiem, bet jūlija sākumā komandas mazās grupās atsāka treniņus. Sākoties nodarbībām nelielās grupās, saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta 30 spēlētājiem, bet vēl 13 gadījumi tika konstatēti starp hokejistiem, kuri treniņos nebija piedalījušies.

Pēcāk, kad klubi jau pulcējās kuplākā skaitā, lai gatavotos sezonas turpinājumam, tika atklāti vēl divi saslimušie, bet vēlāk "burbuļos" Edmontonā un Toronto, nevienam hokejistam netika konstatēta saslimšana ar vīrusu.

Pirmie saslimšanas gadījumi īsi pirms NHL sezonas apturēšanas bija Rūdolfa Balcera pārstāvētajā Otavas "Senators", bet vēlāk saslimšanu ar Covid-19 apstiprināja arī Toronto "Maple Leafs" zvaigzne Ostons Metjūss.

2015.gada drafta pirmā izvēle Makdeivids šajā sezonā laukumā devās 64 spēlēs, kurās izcēlās ar 34 vārtiem un 63 rezultatīvām piespēlēm.

"Oilers" sezonu turpināja kvalifikācijas turnīrā, kur sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 zaudēja Čikāgas "Blackhawks".

Šosezon par NHL čempioniem tika kronēti Tampabejas "Lightning" hokejisti, kuri finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica Dalasas "Stars.