Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ziemas peldētāji Lucavsalā atklās jauno sezonu

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Šodien pulksten 12 Lucavsalā notiks ziemas peldēšanas sezonas atklāšana. Atklāšanas pasākumā piedalīsies roņi ne tikai no Rīgas, bet arī no Jelgavas, Liepājas, Ventspils un citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Pasākuma laikā tiks apbalvoti iepriekšējās sezonas Pasaules Kausa izcīņas ziemas peldēšanā un Latvijas Ziemas peldēšanas čempionāta uzvarētāji. Plānota arī kopīga pelde Daugavā un roņu pikniks.

Jaunā sezona ziemas peldētājiem būs neierasta, jo ir atcelta ne tikai ikgadējā Pasaules kausa izcīņa, kas parasti notiek 5 - 6 posmos dažādās valstīs, bet arī lielākā daļa citu starptautisku sacensību. Tomēr roņi ir pārliecināti, ka vismaz Latvijas mēroga sacensības notiks. 7.novembrī Jelgavā norisināsies Latvijas 17.atklātā Ziemas peldēšanas čempionāta 1.posms, kas vienlaicīgi būs arī 12. Jelgavas Roņu Kausa izcīņa. Savukārt 23.janvārī Liepājā plānots Ziemas peldēšanas čempionāta 2.posms. Roņu kalendārs paredz arī citas ziemas peldētāju aktivitātes visas sezonas garumā.

Laba ziņa visiem ziemas peldētājiem - Latvijas Tautas Sporta Asociācijas (LTSA) valde 23.septembrī pieņēmusi lēmumu nesen nodibināto Latvijas Ziemas Peldēšanas Federāciju (LZPF) uzņemt par LTSA biedru. Līdz ar to ziemas peldēšana tiek atzīta par tautas sporta veidu.