Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Mūls/Sērums triumfē Jūrmalā un trešo gadu pēc kārtas tiek kronēti par Eiropas čempioniem

© EPA/Scanpix/Leta

Norvēģijas pludmales volejbolisti Annešs Mūls/Kristians Sērums svētdien Jūrmalā triumfēja Eiropas čempionātā, pie titula tiekot trešo gadu pēc kārtas.

Ar pirmo numuru izliktie norvēģi finālā ar 2-0 (21:19, 21:15) uzveica Vjačeslavu Krasiļņikovu/Oļegu Stojanovski no Krievijas, kuri bija izsēti ar otro numuru.

Mūls/Sērums ir šī brīža pasaules vadošais duets un viņi par Eiropas čempioniem ir kronēti pēdējos trīs čempionātos. Savukārt Krasiļņikovs/Stojanovskis ir pērnā gada pasaules čempioni, bet Eiropā iepriekš no viņiem pie godalgām ticis bija tikai Krasiļņikovs, kurš pirms četriem gadiem kopā ar Konstantīnu Semjonovu izcīnīja sudraba medaļas.

Pirms tam cīņā par bronzu ar piekto numuru izliktais Itālijas duets Daniēle Lupo/Paolo Nikolai ar 2-1 (17:21, 23:21, 15:12) pārspēja krievus Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu, kuri meistarsacīkstēs saņēmuši 11.numuru.

Pusfinālos Mūls/Sērums ar 2-0 (27:25, 21:19) apspēlēja itāļus, bet Krasiļņikovs/Stojanovskis ar 2-0 (21:17, 21:16) guva virsroku pār saviem tautiešiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs apstājās pirms ceturtdaļfināla, tādējādi čempionātu noslēdzot dalītā devītajā vietā.

Sievietēm zelta medaļas izcīnīja šveicietes Joana Haidriha/Anuka Verže-Deprē.

Turnīrs pa 32 pāriem vīriešu un sieviešu konkurencē pulcēja labākos Eiropas pludmales volejbola vīriešu duetus no 15 valstīm un sieviešu pārus no 13 valstīm.

Turnīrs Covid-19 pandēmijas dēļ pretendē uz viena no sezonas spēcīgākajiem turnīriem dalībnieku ziņā statusu pasaulē.

Jau ziņots, ka ceturtdien spēles Eiropas čempionātā nenotika, jo spēcīgais vējš bija appludinājis spēļu laukumus. Piektdien mači notika Mārupē ""Ruukki"" pludmales stadiona" āra laukumos, bet sestdien sacensības atgriezās Majoru pludmalē.