Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Latvijas pludmales volejbolistes iekļūst Eiropas U-20 čempionāta finālā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas pludmales volejbola duets Varvara Brailko/Anete Namiķe svētdien Brno iekļuva Eiropas U-20 čempionāta finālā.

Turnīrā ar astoto numuru izliktais Latvijas duets Brailko/Namiķe pusfinālā ar rezultātu 2-0 (24:22, 21:16) pārspēja Ukrainas pāri Sofija Rilova/Eva Serdjuka, kuras sacensībās izsētas ar 13.numuru.

Latvietes finālā plkst.17 tiksies ar šveicietēm Anniku Stēli/Meniju Benteli, kuras izsētas ar sesto numuru. Šveices duets pusfinālā ar 2-1 (19:21, 21:14, 15:8) guva virsroku pār nīderlandietēm Nadīni Everērtu/Vīsu Bekhuisu, kurām čempionātā ir otrais numurs.

Jau ziņots, ka piektdien H grupas spēles Latvijas sieviešu duets Brailko/Namiķe beidza ar uzvaru visos trijos mačos un ieguva tiesības atsākt spēles no otrās izslēgšanas maču kārtas. Sestdien viņas ar divu setu uzvarām pārvarēja izslēgšanas turnīra otro kārtu un ceturtdaļfinālu.

Vīru turnīrā plkst.13.50 cīņu par piekto vietu aizvadīs Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, kuri izsēti ar devīto numuru.

Latvieši H apakšgrupā uzvarēja divās no trim spēlēm un pārvarēja izslēgšanas turnīra pirmās divas kārtas, bet ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu, meistarsacīkstes turpinot "zaudētāju zarā". Tā pirmajā spēlē viņi ar 2-0 (21:19, 21:16) uzveica izraēliešus Tomeru Hadaru/Riveru Deju, kuri čempionātā saņēmuši 16.numuru.

Duelī par piekto vietu viņiem pretī stāsies čempionāta 28.numurs Lorencs Velšs/Lui Vists no Vācijas.

Pamatturnīrā 32 dueti bija sadalīti astoņās apakšgrupās pa četriem katrā. Grupu uzvarētāji izslēgšanas turnīr]u sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji - no pirmās kārtas.