Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Covid-19 izplatības dēļ Madonā atcelts Eiropas junioru čempionāts biatlonā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lai rūpētos par sportistu drošību, nolemts, ka nākamā gada sākumā Madonā plānotais Eiropas junioru čempionāts biatlonā tomēr nenotiks, piektdien ziņo Starptautiskā biatlona federācija (IBU).

Eiropas atklātais čempionāts junioriem 2020./2021.gada sezonā "Smeceres sila" trasē Madonā bija iecerēts no 1. līdz 7.februārim. Piektdien IBU paziņoja, ka organizācijas valdes sēdē nolemts ieviest korekcijas sacensību kalendārā.

IBU vēsta, ka Pasaules kausa sezona, kā arī pasaules čempionāta norise nav apdraudēta. 26.-27.septembrī plānota vēl viena valdes sēde, kurā arī tiks lemts, vai nepieciešams veikt vēl kādas korekcijas sacensību kalendārā.

Pasaules čempionāts Pokļukā plānots no 9. līdz 21.februārim.

Tāpat iepriekš paredzētajā laikā notiks pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem (Austrijas pilsētā Obertiliahā 24.februāris - 7.marts). Tikmēr IBU kausa sezona junioru konkurencē un Eiropas čempionāts, kas bija plānots Madonā, ir atcelts pavisam.

Covid-19 izplatības dēļ arī nolemts atcelt novembrī un decembrī plānotos IBU kausa posmus, kā rezultātā jaunās sezonas sākums gaidāms janvārī. Jaunais IBU kausa sacensību kalendārs tiks paziņots šī mēneša laikā.

Savukārt IBU atklātais Eiropas čempionāts Polijā notiks nākamā gada 24.-31.janvārī.

IBU junioru sezonas startus nolēma atcelt, jo nav droša par to, vai spēs piedāvāt tikpat drošus apstākļus kādi tie ir Pasaules kausa sacensībās.

IBU arī norāda, ka šie lēmumi pieņemti savlaicīgi, lai dotu iespēju valstu federācijām sagatavoties nepieciešamajām pārmaiņām.

2020./21.gada sezonas starts plānots novembra beigās.

Vēl maijā sarunā ar aģentūru LETA Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka norādīja, ka veiksmīga Eiropas čempionāta norises gadījumā, Latvija nākotnē arī var cerēt uz IBU kausa posmu organizēšanu.