Sevastova: Kaut es 16 gadu vecumā būtu spēlējusi tā kā Gofa

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova pirmdien pēc uzvaras ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā atzīmēja savas pretinieces Koko Gofas lielisko spēli.

Jau ziņots, ka Sevastova ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-4 pārspēja 16 gadus veco amerikānieti Koko Gofu. Sevastova WTA rangā ieņem 45.vietu un šajā turnīrā izlikta ar 31.numuru, bet Gofa ir reitinga 51.pozīcijā.

"Kaut es 16 gadu vecumā būtu spēlējusi tā kā viņa tagad. Koko ir lieliska tenisiste. Viņa sāka nedaudz lēnāk nekā es, bet mača laikā uzlaboja sniegumu līdz demonstrēja savu labāko spēli. Labāk servēja un pārvietojās pa kortu. Nebija viegli. Laimīgā kārtā trešajā setā spēju palikt mierīga un varēju pielikt punktu mačam," preses konferencē stāstīja Sevastova.

Viņa cīņu noslēdza ar pieciem "eisiem", bet pretiniecei bija trīs netveramās serves. Latvijas tenisiste pieļāva trīs dubultkļūdas, kamēr amerikānietei tādas bija 13. Nepiespiestajās kļūdās nedaudz sliktāka bilance Sevastovai - 42/41.

"Domāju, ka pieļāvu dažas kļūdas un daudz riskēju. Bija grūti noslēgt izspēles.Viņai ir labs sitiens no kreisās puses, bet no labās puses varēja būt labāks. Taču tik un tā bija neērti spēlēt pret viņu. Vajadzēja būt stabilai un spēlēt labāk pie savas serves," secināja Sevastova.

Liepājnieces arī pastāstīja, ka pandēmijas laikā izbaudījusi brīvo laiku un arī trenējusies.

"Man bija kādas trīs brīvas nedēļas, pēc kurām sāku aizvadīt tenisa treniņus. Izbaudīju tenisu, taču ne pārāk daudz, jo nevarēja zināt, kas notiks turpmāk. Darīju to, kas bija ļauts, piemēram, kāpu kalnos. Biju arī atgriezusies Latvijā, izbaudīju turienes laiku un trenējos. Darīju parastas lietas. Taču šobrīd nejūtos īsti ar svaigiem spēkiem. Domāju, ka visiem ir smagi, bet pirmā uzvara dos man pārliecību," atzīmēja Sevastova.

Sevastovai uzvara ļāva WTA tūrē pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju, kas sākās pagājušā gada oktobrī.

Latvijas tenisiste otrajā kārtā tiksies ar ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 137.), kura negaidīti ar 6-1, 6-2 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu (WTA 70.). Nākamajā kārtā varētu pretī stāties 2018.gada čempione Naomi Osaka no Japānas, kura rangā ir devītā un "US Open" saņēmusi ceturto numuru.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Pēc Vimbldonas čempionāta atcelšanas "US Open" kļuva par šīs sezonas otru "Grand Slam" turnīru aiz Austrālijas čempionāta. Vēl šogad paredzēts arī Francijas atklātais čempionāts.

Svarīgākais