Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Covid-19 krīzes laikā četri sponsori lauzuši ar LOK noslēgtos līgumus

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Covid-19 krīzes laikā līgumus ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) pārtraukuši četri sadarbības partneri, tādējādi komitejas budžetam ies secen 680 000 eiro, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Viņš atzīmēja, ka šodien gaidāmajā LOK Ģenerālajā asamblejā viens no darba kārtības jautājumiem būs komitejas budžeta apstiprināšana, un tas šogad esot plānots vairāk nekā astoņu miljonu eiro apmērā. Tomēr līgumu pārtraukšana ar četriem sadarbības partneriem tieši Covid-19 krīzes dēļ Tikmeru darot bažīgu.

"Ieņēmumu sadaļā, kas saucas "Sponsorējums", mēs rēķinām, ka krīze mūs ietekmēja par ne vairāk, ne mazāk kā 680 000 eiro mīnusā. (..) Sekās tas ietekmē to, ka nevaram pilnvērtīgi realizēt tās idejas, kuras mēs gribējām," skaidroja Tikmers.

Vienlaikus viņš atzina, ka sporta nozare Covid-19 krīzes dēļ šogad saņēma finansiālo atbalstu no valsts.

Vaicāts, vai neuzskata, ka ir īstais laiks pārvērtēt principus, pēc kādiem valsts un LOK atbalstu saņem tie sportisti, kuri ir Latvijas vārda nesēji pasaulē, Tikmers atbildēja, ka šajā jomā ir sagaidāmas pārmaiņas. "Protams, attīstīsies tikai tas, kas spēs mainīties. Latvijas sporta nozare un, es domāju, arī LOK tuvākajos gados veiks nepieciešamās pārmaiņas, protams, tās rūpīgi analizējot, sagatavojot un par tām domājot," solīja komitejas ģenerālsekretārs.

Viņš piebilda, ka līdzīgas idejas jau ir iekļautas LOK prezidenta un ģenerālsekretāra darba programmā, kas šodien tiks prezentēta gaidāmajā komitejas Ģenerālajā asamblejā.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiks LOK Ģenerālās asamblejas sesija, kurā plānots ievēlēt arī organizācijas vadību.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu - izdevumu tāme.

Ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri ir izvirzījuši 72 kandidatūras.

LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts - LOK ģenerālsekretārs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam ir viens kandidāts - LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā LOK individuālo locekļu kandidāti ir izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem izvirzītas 33 personas, bet uz trīs LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē deviņi kandidāti.

Pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nolemts pastiprināt epidemioloģiskās drošības prasības LOK Ģenerālā asamblejas dalībniekiem.

Personām, kuras bija apmeklējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) 3.jūlija kongresu "Elektrum" Olimpiskajā centrā, obligāti jāveic Covid-19 tests pēdējo divu dienu laikā pirms Ģenerālās asamblejas, un tam ir jābūt negatīvam. Tikai tādā gadījumā atļauts apmeklēt LOK Ģenerālās asamblejas sesiju.

Visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem būs jāaizpilda speciāla ar Covid-19 saistīta apliecinājuma forma, dalībniekiem tiks veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, būs jāievēro divu metru distance un, ja nepieciešams, būs jālieto dezinfekcijas līdzekļi, individuālās aizsargmaskas un cimdi.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piedalīties varēs tikai LOK biedru - olimpisko sporta veidu federāciju un Latvijas Olimpiešu kluba - divi pilnvaroti pārstāvji, kā arī izvirzītie kandidāti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.