Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pirmā šī gada treniņnometne varētu notikt jau pēc divām nedēļām

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo", kas vēl nav paspējusi noalgot jaunu galveno treneri, jau pēc divām nedēļām plāno aizvadīt treniņnometni, piektdien sarunā ar kluba padomes priekšsēdētāju noskaidroja portāls "Tvnet".

KHL mājaslapā publicētā informācija liecina, ka rīdzinieki 14.jūlijā veiks padziļinātās medicīniskās pārbaudes, bet jau divas dienas vēlāk sāksies treniņnometne, kas ieplānota līdz 30.jūlijam.

"Datumi ir pareizi. Laicīgi brauksim uz treniņnometni. Viss būs labi," optimistiski noskaņots sarunā ar portālu bija Savickis, kurš lika noprast, ka nometne varētu nenotikt Rīgā.

Par komandas galvenā trenera kandidātiem tiek spekulēts jau mēnešiem, taču līdz šim nedz speciālisti, nedz spēlētāji nav pievienojušies klubam. Process ieildzis, jo vēl ir jāvienojas par komandas budžetu nākamajai sezonai.

"Noris neformālais darbs," par sastāva komplektāciju teica Savickis, norādot, ka budžeta sarunas jau ir finiša taisnē un jaunumi par sastāvu sekos nākamnedēļ.

Savukārt pasaulē valdošās pandēmijas dēļ jau iepriekš Krievijas medijos izskanēja informācija, ka rīdziniekiem, iespējams, mājas spēles nāksies aizvadīt ārpus Latvijas.

"Par to ir pāragri spriest. Skatīsimies, kāda tobrīd būs situācija," norādīja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Iepriekš par galvenā trenera amata kandidātiem tika piesaukti vairāki ārzemju speciālisti, bet "Latvijas Avīze" jūnija sākumā ziņoja, ka pie kluba stūres, visticamāk, stāsies Pēteris Skudra.

Tāpat bijušas baumas, ka komandā nonāks vairāki leģionāri, kā arī pieredzējušais Mārtiņš Karsums, kurš iepriekšējā sezonā kopā ar Kasparu Daugaviņu pārstāvēja Maskavas "Spartak". Iespēju karjeru turpināt Rīgā apsver arī Latvijas izlases aizsargs Oskars Cibuļskis.

Zināms, ka "Dinamo" paspārnē nākamsezon nebūs uzbrucējs Deivids Sarkanis, vārtsargs Jānis Voris un aizsargs Uvis Balinskis.

Šobrīd līgumi ir spēkā vien ar pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem iepriekšējā sezonā pamatsastāvā spēlēja vien Emīls Ģēģeris.

KHL jaunajā sezonā būs par vienu komandu mazāk (23), jo aprīļa sākumā Vladivostokas "Admiral" paziņoja, ka reģiona taupības nolūku dēļ, nākamsezon čempionātā nestartēs.