Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Rīgā notiks divi pasaules čempionāta posmi rallijkrosā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Aigars Laurinovičs/F64

 Septembra vidū Rīgā noritēs nevis viens, bet gan divi pasaules čempionāta posmi rallijkrosā, piektdien ziņo sacensību organizatori.

"Covid-19" vīrusa iespaidā "Monster Energy" Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallijkrosa čempionāts šogad bijis spiests vairākkārt veikt izmaiņas sezonas norisē - jau iepriekš mainīti posmu sarīkošanas datumi, secība un norises vietas. Nule publiskotās izmaiņas paredz, ka 19.-20.septembrī Biķernieku trasē plānotās sacensības "Neste World RX of Riga" vienā nedēļas nogalē uzņems nevis vienu, bet gan divus "World RX" posmus.

"2020.gads ir nesis daudz izaicinājumus, kas prasījuši drosmīgus un atbildīgus risinājumus. Gan čempionāta rīkotājs, gan posmu organizatori un sportisti ir ieinteresēti veikt pilnvērtīgu "World RX" sezonu, tādēļ esam raduši iespēju vienā nedēļas nogalē sarīkot divus pasaules čempionāta posmus - tas nozīmē divreiz vairāk ieskaites braucienu, divreiz lielāku TV tiešraižu laiku un ievērojami lielāku līdzjutēju uzmanību visā pasaulē," stāsta sacensību organizators Raimonds Strokšs.

"Šobrīd zināms, ka sacensību nedēļas sestdienā norisināsies sezonas piektais posms, bet svētdienā - sestais. Šīs ir nozīmīgas izmaiņas, kam seko arī aktīvs darbs pie precīza dienas plānu izstrādes. Tāpat Rīgā norisināsies viens FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Supercar klasē un viens "Projekt E" kausa posms automašīnām ar elektrodzinējiem, bet saistībā ar šīm izmaiņām, Biķernieku trasē šogad nenotiks FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms priekšpiedziņas Super1600 automašīnām."

"Neste World RX of Riga" organizatori informē, ka pasākuma norises datums paliek nemainīgs - sacensības paredzētas 19.-20.septembrī, taču, ņemot vērā "Covid-19" vīrusa izplatības ierobežojumus valstī un ieviestos pulcēšanās noteikumus, uz laiku ir apturēta pasākuma biļešu tirdzniecība.

"Šobrīd vēl nav publiskoti noteikumi, kas sporta sacensību organizatoriem būs jāievēro septembrī. Mēs nezinām, kāds būs atļautais apmeklētāju skaits, vai kādi citi ierobežojumi, tamdēļ uz laiku līdz šīs prasības būs zināmas esam apturējuši biļešu tirdzniecību. Sekosim līdzi aktuālajiem ierobežojumiem valstī un strādāsim ar atbildīgajām iestādēm, lai izstrādātu precīzu pasākuma norises gaitu un atrastu veidu kā organizēt komandu un līdzjutēju plūsmu Biķernieku trasē, kas nodrošinātu visiem drošas sacīkstes," noslēdz Strokšs.

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Rīgā 2020.gadā iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz Rīgas dome, sacensību titulsponsors "Neste", sponsors "Pafbet", kā arī partneris Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Pirmās čempionāta sacensības paredzētas no 20. līdz 23.augustam Zviedrijā. Šajā etapā trasē dosies visas rallijkrosa mašīnu klases, tostarp jaunā "Projekt E" jeb elektroautomašīnu klase.

Nākamos posmus braucēji aizvadīs Rīgā (18.-20.septembris), Beļģijā (2.-4.oktobris), Portugālē (9.-11.oktobris), Spānijā (16.-18.oktobris), Abū Dabī (29.-31.oktobris), bet sezonas noslēgums gaidāms Vācijā (11.-13.decembris).

Abū Dabī paredzēts aizvadīt divus rallijkrosa posmus (30.-31.oktobris), bet sezonas noslēgums 12. un 13.decembrī plānots Vācijā Nirburgringas trasē.