Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Pirmais čempionāts buru sportā un buru parāde Ventspilī

© F64

No 27. līdz 30. jūnijam Ventspils jahtu ostā norisināsies Rīgas līča regate “GORR”, kas būs arī Latvijas atklātais čempionāts burāšanas sportā un Livonijas kausa izcīņa.

Dalībnieku reģistrācija un jahtu aprīkojuma pārbaude notiks 27. un 28. jūnijā. Pirmais sacensību posms ar startu un finišu Ventspilī paredzēts 29. jūnijā.

Savukārt 28. jūnijā plkst. 17.00 Ventspils iedzīvotājiem un viesiem būs unikāla iespēja vērot šajā sezonā pirmo buru parādi, kas notiks Ventas akvatorijā. Tajā varēs redzēt visus regates dalībniekus, kuri demonstrēs, cik graciozas un maģiskas var būt jahtas un cik romantiski tās izskatās ar paceltām burām.

Dalībai regatē jau pieteikušas 52 apkalpes no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Dānijas un citām valstīm. Reģistrēties iespējams līdz 28. jūnijam, plkst. 16.00.

Ventspils jahtu osta ir viens no regates sponsoriem un piedāvā sacensību dalībniekiem bezmaksas stāvvietu un līdzīgus pakalpojumus (apgādi ar ūdeni un elektroenerģiju, sadzīves telpas un palīgtelpas). Pakalpojumu sniegšanu nodrošina jahtu ostas īpašnieks un operators SIA “New Yacht Marina”, kas arī organizē svētku atklāšanu jahtu ostas teritorijā 28. jūnijā un atbalsta pirmā regates posma sarīkošanu.

Neskatoties uz sarežģījumiem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19 SIA “New Yacht Marina” laikus veic visus nepieciešamos sagatavošanas darbus, lai sagaidītu viesus jahtu ostā un nodrošinātu kvalitatīvu servisu. Uzstādītas arī divas jaunas piestātnes bojas, kas dod iespēju novietot vēl četras jahtas, palielinot vietu skaitu līdz 50.

Ventspils jahtu ostā viss ir gatavs, lai regates dalībnieki būtu apmierināti ar uzturēšanos Latvijā. Pirms sacensību sākuma viņiem būs iespēja izcelt laivas no ūdens un notīrīt korpusu, sagatavojot tās startam.

“Burātāji vienmēr izcēlušies ar spēku, izturību, gudrību, spēju savaldīt vēju un vienlaikus cienīt jūru un tās varenību. Tas ir aktuāli arī šodien, kad notiek cīņa pret koronavīrusu, dažādu ierobežojumu dēļ cieš visa ekonomika un cilvēki pārstāj ceļot. Neskatoties uz to, SIA“ New Yacht Marina” turpina darbu un ir gatava uzņemt jahtas gan šajā sezonā, gan arī turpmāk,” saka ostas pārvaldnieks Linards Volks.

SIA “New Yacht Marina izmanto šo grūto laiku, lai turpinātu Ventspils jahtas ostas attīstību. Īstenojot pārrobežu programmā “Interreg” ietilpstošo projektu “EST-LAT 55”, kā arī pateicoties ieguldījumiem, ko veikuši tā akcionāri (SIA “Baltic Marine Holding Company”, galvenais īpašnieks - uzņēmējs Igors Šeheļevs), uzņēmums turpina rekonstrukcijas otrās kārtas īstenošanu. Tās ietvaros notiek servisa ostu ēku pārbūve. Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada 30. oktobrim, ievērojot visas projekta prasības.

Ventspils jahtu osta ar pārvietojamā celtņa “Roodberg RN-35” palīdzību jaunajā sezonā jau ir pacēlusi divas vairāk nekā 50 pēdas garas jahtas, lai veiktu to zemūdens daļas ārkārtas remontu. Ostas pārvaldnieks vadītājs Linards Volks norāda: “Ceram, ka šāda jahtu sagatavošana sezonai būs plaši pieprasīts pakalpojums arī turpmāk.”

Viņš uzskata, ka 2021. gada beigās Ventspils jahtu osta pārsniegs 2019. gada rezultātus par 10 -15%, sezonā uzņemot aptuveni 600 jahtu.