Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Sacensību laikā avarējis Latvijas spīdvejists; sportists nogādāts slimnīcā

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs otrdien salauza labo kāju Polijas ekstralīgas otrās kārtas cīņā.

Avārija notika sacensību pēdējā braucienā, kurā Ribņikas ROW spīdvejists Ļebedevs kā līderis devās pēdējā aplī. Tobrīd viņam pabrauca garām komandas biedrs Roberts Lamberts, un daugavpilieša spēkrata priekšējais rats sadūrās ar brita motocikla aizmugurējo ratu.

Trieciens bija tik spēcīgs, ka Ļebedevs ar visu motociklu ielidoja treka apmalē un sāpīgi piezemējās. Latvijas sportists tika nogādāts slimnīcā, un viņam tika konstatēts labās kājas lūzums.

Brauciens tika atkārtots, taču Lamberts tajā nepiedalījās, bet Ļebedevu aizstāja Kamils Novackis. Atceltajā braucienā Ļebedevs un Lamberts bija vadībā ar 5:1, bet atkārtotajā braucienā maksimālos piecus punktus pretinieku Grudzjondza "Mr Garden GKM" komandai nopelnīja Artjoms Laguta un Nikijs Pedersens.

Ļebedevs sacensībās iekrāja sešus punktus un divus bonuspunktus, bet ROW zaudēja ar 32:58, ciešot otro neveiksmi sezonā.

Polijas ekstralīgā šajā sezonā startē astoņas komandas, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Labākās četras rudenī piedalīsies izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgums paredzēts 11.oktobrī, kad norisināsies fināla atbildes cīņa.