Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Mūžībā devusies NBA Vašingtonas komandas kādreizējā zvaigzne Anselds

© AP/SCANPIX/LETA

Otrdien 74 gadu vecumā mirusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vašingtonas komandas kādreizējā zvaigzne Vestlijs Anselds.

Bijušais centra spēlētājs mūža nogalē cīnījās ar veselības problēmām, bet nesen viņš bija sasirdzis ar plaušu karsoni.

Anselds visu karjeru no 1968. līdz 1981.gadam pavadīja Vašingtonas "Wizards" komandā (tolaik - Baltimoras "Bullets" un Vašingtonas "Bullets"). Viņš un Vilts Čemberleins ir divi vienīgie basketbolisti, kuri savās debijas sezonās atzīti par līgas vērtīgākajiem spēlētājiem.

Anselds 1978.gadā aizveda Vašingtonas komandu līdz tās līdz šim vienīgajam NBA titulam, tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Amerikānis piecas reizes spēlēja NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Pēc basketbolista karjeras beigām Anselds strādāja Vašingtonas komandas administrācijā, sešus gadus bija vienības galvenais treneris, bet pēc tam pildīja arī ģenerālmenedžera pienākumus. 1988.gadā viņš tika uzņemts basketbola Slavas zālē.

Anselds ir Vašingtonas komandas rekordists aizvadītajās spēlēs (984) un atlēkušajās bumbās (13 769), kā arī ieņem otro vietu rezultatīvajās piespēlēs (3822). 201 centimetru garais Anselds izcēlās ar savu spēcīgo spēli soda laukumā, bieži vien pārspējot augumā garākus pretiniekus.