Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Lielbritānijā tuvāko mēnešu laikā rīkos vairākus tenisa turnīrus

© AFP/SCANPIX/LETA

Lielbritānijas Tenisa asociācija (LTA) trešdien paziņoja, ka jūlijā un augustā tiks organizēti vairāki turnīri, kuros piedalīsies līdz pat 32 tenisistiem.

LTA vēsta, ka turnīros varēs piedalīties vien Lielbritānijas tenisa meistari. Tas nozīmē, ka kopš novembra savu pirmo maču, iespējams, aizvadīs Endijs Marejs, kurš iepriekš ilgstoši cīnījās ar iegurņa savainojumu.

Marejs pēdējo maču aizvadīja novembrī Deivisa kausa izcīņā.

Pirmais turnīrs paredzēts Londonā bāzētajā Nacionālajā tenisa centrā. Turnīri bez skatītāju līdzdalības tiks izspēlēti no piektdienas līdz svētdienai. Augustā plānoto turnīru norises vietas tiks paziņotas vēlāk.

Paredzēts, ka vienā turnīrā vienspēlēs piedalīsies 16 vīri un tikpat dāmas. Plānots, ka vienreiz arī tiks aizvadīts astoņu komandu dubultspēļu viendienas turnīrs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) sezona sākotnēji bija apturēta vismaz līdz 7.jūnijam, bet aprīļa sākumā termiņš tika pagarināts līdz 13.jūlijam.

WTA neziņo, ka sezonas atsākšanas punkts ir pārcelts, taču visi jūlija turnīri ir atcelti vai pārcelti. Savukārt ATP sezona nesāksies ātrāk par 31.jūliju.

Koronavīrusa izplatības dēļ aprīļa sākumā tika atcelts šī gada tenisa sezonas "Grand Slam" trešais turnīrs - Vimbldonas čempionāts.

Atklātajā ērā šī būs pirmā reize, kad nenorisināsies prestižais turnīrs. Iepriekšējo reizi tenisisti Vimbldonas kortos neizgāja no 1940. līdz 1945.gadam, kad norisinājās Otrais pasaules karš. Tāpat turnīrs nenotika no 1915. līdz 1918.gadam Pirmā pasaules kara laikā.

Tikmēr sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - no vasaras sākuma pārcelts uz rudeni. Savukārt lēmums par šī gada ASV atklātā čempionāta norisi varētu tikt pieņemts jūnijā.