Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Indijas izlase dod iespēju meitenei, kura uz sava velosipēda 1200 kilometrus vedusi tēvu

© REUTERS/SCANPIX/LETA

ndijas riteņbraukšanas izlase devusi iespēju sevi pierādīt kādai meitenei, kura maija sākumā nedēļas laikā mēroja 1200 kilometrus, kamēr uz velosipēda bagāžnieka atradās viņas tēvs un ģimenes iedzīve.

Indijas mediji pirms nedēļas ziņoja par 15 gadus vecu meiteni vārdā Joti Kumari, kura ar velosipēdu mēroja ceļu no Gurugramas pilsētas uz savu ciematu Bihari. Jauniete ceļā nedevās viena, jo uz velosipēda bagāžnieka sēdēja viņas ievainotais tēvs, kurš turēja ģimenes iedzīvi.

Abi ceļotāji savā ciematā ieradās 16.maijā, kad 1200 kilometrus garo ceļu bija veikuši nedēļas laikā.

Kumari tēvs Mohans Pasvans bija viens no daudzajiem cilvēkiem, kurš, sākoties pandēmijai, zaudēja darbu Indijā un bija spiests atgriezties mājās no Deli pievārtē esošās pilsētas, kas atrodas 1200 kilometru attālumā.

Vairums cilvēku ceļu mājup mēroja ar kājām vai ar velosipēdu, tāpat kā to izdarīja Kumari ar tēvu. Zīmīgi, ka 15 gadus vecā meitene distanci veica ar lietotu velosipēdu, kas tika iegādāts par pēdējo ģimenes naudu.

Jaunās meitenes neatlaidība vēlāk izpelnījās visas valsts un arī riteņbraukšanas izlases uzmanību, kas vēlāk nolēma pārbaudīt Kumari spējas jau profesionālākā gaisotnē.

"Viņa mēroja šo distanci nedēļas laikā, mājup atvedot savu tēvu un pārējās mantas. Domāju, ka viņā kaut kas ir... Tāda izturība... Mēs viņu pārbaudīsim," teica riteņbraukšanas izlases pārstāvis Onkars Sings. "Meitene mums skaidroja, ka viņa vēlas uzmanību veltīt mācībām, bet mēs norādījām, ka savā akadēmijā par to parūpēsimies."

Paredzams, ka pēc ierobežojumu atcelšanas valstī, Kumari dosies uz Deli pilsētu, lai uzsāktu treniņus kopā ar izlases braucējiem. Sings norādīja, ka Indijas Riteņbraukšanas federācija pārbaudīs Kumari spējas sacensību režīma apstākļos.

Kumari iespaidīgais ceļojums sasniedzis arī ASV prezidenta Donalda Trampa ģimeni, viņa meitai Ivankai paužot apbrīnu par jaunietes paveikto.