Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ Latvijas futbola klubos nevar atgriezties 16 personas

© Eduards Dundurs/F64 Photo Agency

Latvijas futbola klubi koronavīrusa radīto ierobežojumu dēļ savās nometnēs vēl gaida 16 cilvēku atgriešanos, sarunā ar portālu "LSM.lv" piektdien teica biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Ainārs Dakša.

Portāls ziņo, ka Latvijā pašlaik nevar iebraukt 16 personas, kurām ir līgumsaistības ar kādu no vietējiem klubiem. Izdevies panākt vienošanos ar atbildīgajām valsts institūcijām, taču atgriešanos apgrūtina ierobežojumi, kas noteikti konkrēto personu mītņu zemēs.

Lielākās problēmas ir Daugavpils komandai, kas lūko veidus, kā uz Latviju atgādāt spēlētājus no Kazahstānas, Krievijas pilsētām Tomskas un Sanktpēterburgas.

Tomskā esošais futbolists nevar pamest pilsētu, lai dotos uz Maskavu vai Sanktpēterburgu. Daži spēlētāji atrodoties Sanktpēterburgā, taču viņiem vēl nebija izdevies izņemt darba atļaujas Latvijas konsulātā, jo tas atbilstoši Latvijas likumiem ārkārtas situācijas dēļ ir slēgts līdz 9.jūnijam.

"LSM.lv" ziņo, ka Daugavpils kluba vadība vērsusies Ārlietu ministrijā ar lūgumu nākt pretim šiem cilvēkiem tikt pie darba atļaujām, kā rezultātā futbolistiem būtu iespēja pildīt savus darba pienākumus.

Tikmēr "Jelgavas" futbola kluba situācija ir nedaudz veiksmīgāka, jo treneru korpuss no Baltkrievijas un vairāki spēlētāji no Ukrainas Latvijā plāno ierasties ar automašīnu.

"Jelgava" vienības direktors Ainārs Tamisārs sarunā ar "LSM.lv" pieļāva iespēju, ka baltkrievu speciālisti Jelgavā ieradīsies jau piektdien. Tiesa, gan treneriem, gan spēlētājiem pēc ierašanās Latvijā būs 14 dienas jāpavada karantīnā.

Kamēr vairākas komandas kārto formalitātes par spēlētāju un treneru atgriešanu Latvijā, Jūrmalas "Spartaks" un "Riga" sestdien Pērnavā jau aizvadīs pirmo pārbaudes spēli.

Jau ziņots, ka no 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās, paredz ceturtdien valdības ārkārtas sēdē papildinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāstartē 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas stāvokli. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pēc valdības ceturtdienas lēmuma, kas paredz, ka ar 1.jūniju dažādās jomās, tostarp sportā, tiks mīkstināti ierobežojumi, kas iepriekš noteikti koronavīrusa izplatības dēļ, futbola virslīgas sezonas atsākšanās tiek plānota jūnijā. Lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, meistarsacīkstēm jāsākas ne vēlāk par jūniju pirmo pusi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā. Virslīgas čempionātā RFS ieguva sudraba godalgas.