Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

83 gadu vecumā miris bijušais "Grand Slam" čempions Kūpers

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Mūžībā 83 gadu vecumā devies vairākkārtējais "Grand Slam" čempions tenisā Ešlijs Kūpers, piektdien pavēstīja Austrijas Tenisa federācija.

Kūpers karjeras laikā ieguva četrus "Grand Slam" titulus, trīs no tiem izcīnot 1958.gadā - ASV atklātais čempionāts, Vimbldona un Austrālijas atklātais čempionāts. 1957.gadā viņš uzvarēja "Australian Open".

Tāpat viņš karjeras laikā izcīnījis četrus titulus dubultspēļu "Grand Slam" turnīros, bet 1957.gadā ar Austrālijas izlasi svinēja uzvaru Deivisa kausā.

Pēc profesionāļa karjeras beigām Kūpers nodevās biznesam un tenisa administrēšanai, palīdzot izveidot Kvīnslendas tenisa centru Brisbenā, kurā vēl līdz šim ik gadu noris tenisa sacensības.

"Ešlijs bija tenisa milzis ne tikai spēlē, bet arī šī sporta administrēšanā. Viņš bija viens no mērķtiecīgākajiem čempioniem un lielisks ģimenes cilvēks," teica Austrālijas Tenisa federācijas izpilddirektors Kregs Tilejs.

Līdzjūtību tuviniekiem izteica arī cita tenisa leģenda Rods Leivers, kurš izcēla Kūpera lielisko sitienu no neērtā satvēriena.

1957.gadā Kūpers gan vienspēļu, gan dubultspēļu rangā ieņēma pirmo vietu. Viņam karjeras laikā neizdevās iegūt vienīgi ceturtā "Grand Slam" turnīra - "French Open" - titulu.