Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Alonso paudis gatavību atgriezties F-1

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Bijušais Pirmās formulas (F-1) braucējs Fernando Alonso paudis gatavību atgriezties seriālā, kurā viņš divreiz tika kronēts par pasaules čempionu, Lielbritānijas raidorganizācijai BBC atklāja sportista padomnieks Flavio Briatore.

BBC vēsta, ka spānis par iespējamo atgriešanos F-1 runājis ar savu bijušo komandu "Renault", taču vienība vēl šajā sakarā nav pieņēmusi gala lēmumu.

Alonso F-1 čempionātu pameta 2018.gadā, jo nolēma piedalīties Indianapolisas 500 jūdžu braucienā. Tāpat sportists šogad izmēģināja spēkus Dakāras rallijā.

"Renault" komandā vieta atbrīvojās pēc tam, kad pagājušajā nedēļā oficiāli tika paziņots par līdzšinējā pilota Daniela Rikjardo došanos prom, kas gaidāma nākamsezon. Rikjardo nākamajā sezonā vadīs "McLaren" bolīdu, savukārt šo komandu pret "Ferrari" nomainīja Karloss Sainss.

"Fernando jūtas motivēts. Gads bez F-1 viņam bijis labs. Viņš atpūtās un tagad redzams, ka Alonso ir mierīgāks un gatavs atgriezties," teica 38 gadus vecā braucēja padomnieks.

F-1 kabinetos mēļo, ka neviena cita komanda nemaz īsti nevēlētos pieredzējušo pilotu. Otrs "Renault" komandas braucējs ir Lando Noriss.

Līgumi ar komandām pēc šīs sezonas beidzas arī pērnā gada līderiem no "Mercedes" Lūisam Hamiltonam un Valteri Botasam. Zināms, ka "Ferrari" nākamsezon arī nepārstāvēs Sebastjans Fetels, bet BBC ziņo, ka nedz Alonso, nedz Fetels nebūs redzami "Mercedes" bolīdā.

BBC rīcībā esošā informācija liecina, ka "Ferrari" nemaz neesot piedāvājusi Fetelam jaunu līgumu, kad runa bijusi par komandas nākotni.

"F-1 čempionātā taktika vienmēr bijusi uzvarēt. Fetelam nācās smagi maksāt par to, ka komandā ieradās jauns un ātrs braucējs. "Ferrari" liks visu uz jauno talantu Šarlu Leklēru, jo, kā jau esmu minējis, viņš ir zvaigzne," pauda bijušais "Renault" un "Benetton" komandas vadītājs Briatore.

Sezonas pirmās desmit sacīkstes ir atceltas pavisam vai pārceltas, bet čempionāta sākums iecerēts jūlija sākumā Austrijā, kur notiktu posmi divas nedēļas pēc kārtas. F-1 cer aizvadīt 15-18 posmus, bet pirmie no tiem notiks bez skatītāju klātbūtnes.