Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Sports

F-1 spriež, kā apiet Lielbritānijas noteikto 14 dienu karantīnu

© EPA/SCANPIX/LETA

Pirmās formulas pārstāvji risina sarunas ar britu valdību par to, kā apiet obligāto 14 dienu dienu pašizolāciju pēc ierašanās no citām valstīm, lai plānotu F-1 posma notikšanu Silverstonas trasē jūlijā, žurnāls "Autosport" pirmdien citē F-1 pārstāvi.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons svētdien paziņoja par lēmumu drīzumā ieviest pašizolāciju, lai novērstu jaunā koronavīrusa izplatību, jo Lielbritānija ir viena no pandēmijas visvairāk skartajām valstīm.

F-1 vēlas sezonu atklāt ar divām pēc kārtas sacensībām aiz slēgtām durvīm Austrijā 5. un 12.jūlijā, un pēc tam mērķis ir divas sacīkstes divās nākamajās svētdienās, 19. un 26.jūlijā

Lielbritānijas Silverstonas trasē.

Lielbritānijā tiek ziņots, ka F-1 vēlas pārliecināt valsts amatpersonas, ka F-1 sacensību organizācija būs droša arī tad, ja F-1 atbrīvos no divu nedēļu karantīnas. F-1 solās bieži pārbaudīt visu personālu un veikt stingrus izolācijas pasākumus, ieskaitot komandu pilnīgu izolēšanos sacensību nedēļas nogalēs.

"Mēs gaidīsim, lai redzētu sīkāku informāciju, un mēs diskutējam ar

valdību par mūsu plāniem atsākt sacīkšu braucienus drošos apstākļos," "Autosport" citē F-1 pārstāvi.

Paredzams, ka sarunas turpināsies šonedēļ, kad būs zināma sīkāka informācija par valdības plāniem, sākot ar to, kad šis aizsardzības pasākums tiks ieviests.

"Alpha Tauri" (iepriekš - "Toro Rosso") komandas direktors Francs Tosts tikmēr pirmdienas laikrakstam "Sueddeutsche Zeitung" Vācijā sacīja, ka viņi gatavo divas darbinieku brigādes, lai tās varētu darboties gadījumā, ja vienai no tām būs jāiet izolācijā saslimšanas ar Covid-19 dēļ.

"Mēs gatavojamies izveidot rezerves vienību, kuru mēs varam sūtīt trasē, lai būtu pārliecināti, ka startēsim," Tosts teica.

Tosts arī piebilda, ka viņam ir "absolūta ticība", ka sacīkstes Austrijā notiks. Pirmie 10 no sākotnēji plānotajiem 22 sezonas posmiem ir atlikti vai atcelti, bet F-1 vadības mērķis ir 15 līdz 18 sacīkšu posmi šosezon.