Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Covid-19 testi pozitīvi 9 Ungārijas peldētājiem, tostarp arī pasaules čempionei Kapasai

© EPA / Scanpix / LETA

Ungārijas peldēšanas izlasē inficēšanās ar Covid-19 vīrusu noteikta deviņiem sportistiem, starp kuriem ir arī pērnā gada pasaules čempione 200 metru tauriņstilā Boglārka Kapasa.

Bez Kapasas saslimšana ar vīrusu noteikta arī Dominikam Kozmam, kurš 2017.gadā izcīnīja bronzu 4x100 metru brīvā stila stafetē.

Sākotnējais tests Kozmam bija negatīvs, bet atkārtoti veiktās pārbaudes liecināja par inficēšanos.

"Uztvēru šos jaunumus ar dalītām sajūtām. Nesaku, ka nebaidos no vīrusa... Baidos par savu sievu," vietējai televīzijai teica Kozma.

"Pārbaudes veicām visiem izlases sportistiem, apkalpojošajam personālam un masieriem," teikts Ungārijas Peldēšanas asociācijas paziņojumā. "Otrdien ieguvām rezultātus, kas liecina, ka inficēšanās noteikta deviņām personām."

Ungārijas izlases peldētāji pēdējos mēnešus pavadījuši siltajās zemēs. Ungārijas Peldēšanas asociācija norādīja, ka neviens no sportistiem vairs neaizvada treniņus, un līdz brīdim, kad būs iespēja doties mājup, viņi atradīsies karantīnā.

"Jūtos labi," savā "Instagram" profilā par veselību stāstīja pērnā gada čempione tauriņstila peldējumā Kapasa. "Tas manu rutīnu krasi nemaina, jo tāpat lielākoties esmu mājās un ārā pēc svaiga gaisu izeju vien dārzā. Pat, ja jūtaties veseli, drošāk ir palikt mājās, jo, iespējams, pārnēsājat vīrusu."

Ungārijā saslimšana ar Covid-19 vīrusu noteikta jau 525 cilvēkiem, bet jau 20 personas dzīvību ir zaudējušas.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību arī Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) pagājušajā nedēļā paziņoja, ka nākamgad Japānā plānotais pasaules čempionāts tiks pārcelts. Pasaules čempionātam Fukuokas pilsētā nākamgad bija jānotiek no 16.jūlija līdz 1.augustam.