Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Covid-19 radītās krīzes dēļ sarūk vadošo futbola klubu spēlētāju algas

© Sportimage/PA Images/SCANPIX/LETA

Sekojot "Barcelona" paraugam, par algu samazināšanu piektdien koronavīrusa Covid-19 dēļ paziņoja vēl divas Spānijas čempionāta futbolā komandas - Barselonas "Espanyol" un Madrides "Atletico".

Ceturtdien algu samazinājuma kampaņu Spānijā iesāka "Barcelona". Barselonas superklubs ceturtdienas beigās paziņoja, ka tā valde nolēma uz laiku proporcionāli samazināt līgumos paredzēto atalgojumu.

"Atletico" piektdien sekoja šādam piemēram, sakot, ka solis ir nepieciešams, lai "nodrošinātu kluba nākotni".

Spēlētāju līgumi to apturēšanas laikā paliks neskarti. Darba devējiem Spānijā ir atļauts samazināt darbaspēka izmaksas, vienlaikus garantējot, ka darba ņēmēji atgriezīsies savā darba vietā, kad apstākļi uzlabosies.

Klubs neatklāja, par cik tiks samazinātas algas.

Arī "Espanyol" ir lūgusi Katalonijas darba iestādes atļaut tām samazināt spēlētāju un darbinieku algas par 70 procentiem, kamēr futbola spēlēšana ir apturēta koronavīrusa pandēmijas dēļ, piektdien paziņoja klubs Spānijas čempionāta rīkotājiem.

"Sakarā ar sezonas pārtraukšanu un pašreizējo ārkārtas situāciju "Espanyol "ir iesnieguši daļēja bezdarba plānu," teikts kluba paziņojumā. "Pieprasītais pasākums ir darba laika samazinājums par 70 procentiem."

"Espanyol" ziņo, ka ierosinātais samazinājums attiecas uz vīriešu un sieviešu pirmo komandu spēlētājiem un treneru personālu, "Espanyol" B komandu un jaunatnes komandām un ka tas tika izdarīts "vienpusēji steidzamības kārtā".

Piektdien Spānijas valdība paziņoja, ka vīrusa ietekmē valstī ir miruši vairāk nekā 4800 cilvēku pēc tam, kad iepriekšējās 24 stundās no dzīves šķīrās 769 cilvēki, kas ir rekordliels vienas dienas nāves gadījumu skaits Spānijā Covid-19 vīrusa darbības rezultātā.

Spānijas līga pārtrauca spēlēt pirms divām nedēļām koronavīrusa uzliesmojuma dēļ.