Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Džokovičs ziedo miljonu eiro, lai palīdzētu Serbijai apkarot koronavīrusu

© Imago images/Scanpix/LETA

Pasaules pirmā rakete tenisā serbs Novaks Džokovičs ziedo vienu miljonu eiro, lai palīdzētu Serbijai iegādāties respiratorus un citus piederumus koronavīrusa Covid-19 apkarošanai valstī, spēlētājs paziņoja piektdien videokonferencē.

Spēlētājs videopaziņojumu translēja no Spānijas dienvidu pilsētas Marbeljas, kur viņš kopā ar ģimeni šobrīd pārlaiž karantīnas aizliegumus.

"Mūsu ziedojums ir dzīvību glābjošo respiratoru un cita sanitārā aprīkojuma iegādei," sacīja tenisa zvaigzne.

Pēc ģimenes pārstāvis piebilda, ka ģimenes atrašanās vieta parasti ir Monako, un atrašanās Marbeljā ir "tīra sagadīšanās".

32 gadus vecais tenisists sacīja, ka strādā, lai saglabātu "pozitīvo garu" un izbauda laiku ar ģimeni, kamēr tenisa sezonā valda haoss pandēmijas dēļ.

Vīriešu Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūres ir apturētas līdz 7.jūnijam, "French Open" atliekot, un Vimbldonai paredzot iespējamu atlikšanu vai pat atcelšanu.

"Es neatceros, ka tik daudz laika būtu pavadījis kopā ar ģimeni, kopš kļuvu par tēvu," piebilda Džokovičs, kurš atteicās apspriest tenisa jautājumus un žurnālistiem sacīja, ka pavada laiku, lasot grāmatu par "serbu vēsturi".

Viņš arī sacīja, ka plāno sākt "paša dzīvoklī veikto fizisko vingrinājumu izvietošanu sociālajos tīklos".

Džokovičs pateicās Ķīnai par vairāku medicīnas aprīkojuma kravu un ārstu nosūtīšanu uz Serbiju, kur viņi tagad palīdz valstij izvēlēties stratēģiju cīņai ar Covid-19.

"Es pateicos Ķīnai no visas sirds sevis un visas tautas vārdā," viņš teica.

Saskaņā ar varas iestāžu datiem septiņi Serbijas iedzīvotāji ir miruši un vairāk nekā 450 ir inficēti ar elpceļu slimībām. Serbijas iedzīvotāju skaits ir apmēram septiņi miljoni.