Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

NBA spēlētāja māte, iespējams, koronavīrusa dēļ nonākusi komā

© AP/SCANPIX/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" zvaigznes centra spēlētāja Karla-Entonija Taunsa māte nedēļu ir slimnīcā un atrodas komā, sportistaprāt, koronavīrusa Covid-19 dēļ, Taunss trešdien paziņoja video savā "Instagram" kontā.

24 gadus vecais dominikāņu izcelsmes amerikāņu basketbolists, Minesotas "Timberwolves" 2015.gada NBA drafta pirmā izvēle, stāsta, ka viņa mātei ir medicīniski izraisīts komas stāvoklis un viņa ir pievienota ventilatoram.

"Ir svarīgi, lai visi saprastu, cik nopietni situācija šobrīd pasaulē ir ar koronavīrusu, un es domāju, ka varētu palīdzēt, izveidojot šo video," savā rīta ierakstā sacīja Taunss.

"Mana māsa teica, ka mammai jāpārbauda koronavīrusa klātbūtne organismā. Es nedomāju, ka kāds patiešām saprata, kāpēc notiek pasliktināšanās. Viņai kļuva arvien sliktāk, kaut arī slimnīca darīja visu iespējamo."

Taunss sacīja, ka mātes temperatūra svārstās tuvu 103 grādiem pēc Fārenheita (39,5 grādi Celsija skalā).

"Mēs vienmēr uzskatījām, ka nākamās zāles palīdzēs. Viņa jutās lieliski. Taču pēkšņi lietas ātri sāka mainīties uz slikto pusi. Viņas plaušām kļuva ārkārtīgi slikti, viņai bija apgrūtināta elpošana, un ārsti man tikai paskaidroja, ka viņa ir jāpieslēdz ventilatoram."

Taunsa tēvs tika izrakstīts no slimnīcas un ievietots paškarantīnā, ģimenei gaidot viņa koronavīrusa testa rezultātus.

"Šī slimība nav jāuztver kā viegla," skaidro basketbolists. "Lūdzu, aizsargājiet savas ģimenes, savus tuviniekus, draugus, sevi. Ieturiet distanci viens no otra. Lūdzu, neatrodieties vietās, kur ir daudz cilvēku. Tas tikai palielina jūsu izredzes saslimt ar šo slimību."

Taunss uzsver, ka slimība ir nāvējošs, tomēr ģimene turpinās pret to cīnīties un uzvarēs to.